Radio Balkanfox

LOVE SVOJE ŽRTVE NA DRUŠTVENIM MREŽAMA: Ovako sektaši mame lakoverne u Srbiji


sekta

Foto: Profimedia/ilustracija

Nakon sumnje majke Dragice Tomić, koja se boji da je neka sekta odgovorna za smrt njenog sina Filipa Stevanovića (27), koji se 23. septembra spalio u Banjičkoj šumi, postavlja se pitanje kolika je trenutna opasnost od sektaša u Srbiji.

Stručnjaci veruju da je velika i da su sekte i te kako prisutne na našem području. Prema rečima Filipove majke, ona je na njegovom grobu jednog dana pronašla jugio karte i videvši kako su oslikane, pomislila je da to nisu čista posla. Poznato je da se njima igraju deca koja za sebe govore da vole demone, a na tim kartama nacrtani su i oni i razna čudovišta. Jedna od njih zove se Zlo mučeništvo, druga je Davo, a najjača u igri je Ugovor s gospodarom tame.

Takođe, cilj igre je da igrač koji izgubi partiju gubi dušu i ona tada pripada kralju tame. Dragica kaže da je te karte jesu zabrinule, ali se nada da su samo deo neke igre.

Mozzart daje najveće kvote na svetu: Ukrajina 1,85, Poljska 2,10, Švajcarska 1,25!

Mozzart daje najveće kvote na svetu: Ukrajina 1,85, Poljska 2,10, Švajcarska 1,25!

“TU SE SVAKA GREŠKA PLAĆA ŽIVOTOM” Ovako deluju sekte u Srbiji – slučaj iz Banjičke šume otvorio Pandorinu kutiju?

“TU SE SVAKA GREŠKA PLAĆA ŽIVOTOM” Ovako deluju sekte u Srbiji – slučaj iz Banjičke šume otvorio Pandorinu kutiju?

LJUDI, PAZITE! SEKTE VREBAJU DECU I TINEJDŽERE PREKO DRUŠTVENIH MREŽA! Postaju žrtve posle samo dva klika

LJUDI, PAZITE! SEKTE VREBAJU DECU I TINEJDŽERE PREKO DRUŠTVENIH MREŽA! Postaju žrtve posle samo dva klika

– Ne znam šta one znače, bila sam šokirana kada sam ih našla. Nadam se da nisu deo neke sekte, već dečje igre. Na sahrani je, međutim, bila i neka osoba koja je sve snimala mobilnim telefonom i nismo znali koje. To sam rekla i policiji, a oni su nam rekli da je trebalo da joj zabranimo da to radi, kao da smo mi bili sposobni u tom trenutku i za šta – rekla je neutešna majka.

Kako kažu sektolozi, poslednjih nekoliko decenija u Srbiji se razvijaju i deluju najrazličitiji tipovi sekti, od najzastupljenijih satanističkih do pseudohrišćanske, pseudohinduističke, sinkretističke (mešavine elemenata okultizma i magije) i komercijalnih.

Prema poslednjim statistikama, u Srbiji ima više od 10.000 članova ovakvih zajednica, koji se trude da u svoje redove regrutuju prevashodno one od kojih mogu da imaju materijalne koristi.

Takođe, u vezu s njima godinama su dovođeni brojni zločini, ritualna ubistva ili samoubistva, ali za većinu njih to nikada nije dokazano. Sektolog Zoran Luković kaže da policija ima najveću ulogu u otkrivanju sekti i da poštujući njihovu istragu, ne može da govori o slučaju nesrećnog Filipa, ali naglašava da opasnost od pristalica okultnog vreba sa svih strana, a u današnje vreme najviše na internetu.

– Razni su načini putem kojih oni dolaze do svojih žrtava, a najčešće to rade na društvenim mreža ma, gde smo svi lako dostupni. Tačno znaju čime da namame svaku osobu, a to ne moraju biti samo depresivni ljudi u problemima. Dešava se i onima koji su srećni i ispunjeni. Njih privuče čista radoznalost i želja za avanturom i istraživanjem neke oblasti – ističe Luković.

Najopasnije sekte

Crna ruža najopasnije sekta, karakteristična po ritualnom ubistvu životinja, ispijanju krvi… Cilj je da žrtvu dovedu do samoubistva.

Satanina crkva je sekta u kojoj se slavi đavo, a orgije i droga su svakodnevnica.

Kefo zote je sekta za koju se saznalo 2018. kada je mladić u Obrenovcu ritualno zaklao psa, sve je snimila njegova devojka, a oboje su ubrzo uhapšeni.


SrbijaDanas

radiobalkanfox

Dodaj komentar