Radio Balkanfox

Marko Živić umro


ST/N. MANDIĆ

Preminuo Marko Živić

 

Poznati glumac Marko Živić preminuo je u 49.godini života nakon teške borbe sa koronavirusom. Marko je pre više od tri nedelje primljen u bolnicu na lečenje nakon čega je pušten zbog poboljšanja zdravstvenog stanja, da bi hitno hospitalizovan i priključen na respirator zbog naglog pogoršanja, pored koronavirusa, Živić je dobio i bakterijsku infekciju koja mu je dodatno pogoršala stanje.

Marko Živić je završio glumu u Novom Sadu, a bio je deo stalne glumačke postave Pozorišta na Terazijama i stalni član Beogradskog dramskog pozorišta u kom igra u predstavama ”Kad su cvetale tikve,” ”Let iznad kukavičjeg gnezda” i mnogim drugim.

Bio je deo brojnih televizijskih projekata, poput takmičenja ”Audicija”, a vodio je i emisiju Marko Živić šou.

Glumio je u brojnim filmovima i serijama, te iza sebe ostavio mnogo uspešnih projekata.

Pamtićemo ga po ulogama u serijama i filmovima “Hitel sa 7 zvezdica”, “Ljubav, navika, panika”, “Pozorište u kući”, “Premijer”, “Montevideo Bog te video”, “Senke nad Balkanom”, “Žigosani u reketu”…

U braku je bio sa poznatom voditeljkom Natašom Pavlović.

instagram.com/prakticnazena_

Nataša Pavlović

Bavio se humanitarnim radom, a najviše je voleo da radi sa decom te je neretko davao glasove u opularnim dečijim emisijama i crtanim filmovima.

Dao je glas medvedu Baluu u srpskoj verziji “Knjiga o džungli 2”, Nim Galuu u sinhroniziranom filmu “Epik”, Rafaela u filmovima “Rio” i “Rio 2”, Miru u filmu “Artur i Minimoni” i mišu Mortonu u sinhronizovanoj verziji “Hortona., Tajni agent Izi i mnogim drugim.

Ostaće upamćen po radosti koju je donosio gde god bi se pojavio i uvek nasmejanom licu.

Republika

radiobalkanfox

Dodaj komentar