Radio Balkanfox

MINISTAR UDOVIČIĆ OTVORIO ŠKOLARIJADU: Srbija centar svetskog školskog sporta | Najnovije vesti


Vanja Udovičić

Foto: Tanjug

Naša zemlja prvi put domaćin ove manifestacije.

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić učestvovao je na forumu ”Školski sport – platforma za zdrav način života”, a kasnije zvanično otvorio ”Školarijadu”, koja se po prvi put organizuje i održava u Srbiji.

KAPITEN OPTIMISTA: Ne želimo da se ZAUSTAVIMO

KAPITEN OPTIMISTA: Ne želimo da se ZAUSTAVIMO

ORLOVI DOBILI RIVALA U POLUFINALU: Italija pregazila Nemačku

ORLOVI DOBILI RIVALA U POLUFINALU: Italija pregazila Nemačku

ADRIANA BRILJIRA: Fenomenalan rezultat najtalentovanije srpske atletičarke

ADRIANA BRILJIRA: Fenomenalan rezultat najtalentovanije srpske atletičarke

 – Srbiji je pripala velika čast i odgovornost da bude prvi domaćin najvećeg sportskog takmičenja za decu školskog uzrasta na svetu. Zahvaljujem svima koji su prepoznali važnost ”Školarijade” na globalnom nivou i verovali da je Srbija pouzdan domaćin koji može da odgovori svim izazovima i zahtevima organizacije, ali i da postaviti standarde za ubuduće, što ćemo uveren sam, u narednim danima pokazati. Naša zemlja sistemski ulaže u usavršavanje mladih, negovanje njihovih talenata i punim kapacitetima podržava razvoj i dostupnost sporta na svim nivoima. Dugogodišnjim zalaganjem došli smo do pozicije lidera u organizaciji međunarodnih sportskih takmičenja u regionu, na šta smo veoma ponosni, i odatle potiče i moja uverenost da će svi učesnici ”Školarijade” iz Srbije poneti samo najlepše utiske – istakao je ministar Udovičić.

Mladim sportistima iz celog sveta koji učestvuju na najvećem sportskom takmičenju za decu školskog uzrasta na globalnom nivou ministar je imao šta da poruči.

 – Dragi mladi sportisti, dobro došli u Srbiju, zemlju sporta i velikih šampiona! Ovde ste svi pobednici i zato uživajte na terenu, ali i van njega. Sport je više od takmičenja, on spaja i ujedinjuje, i zato pored sportskih uspeha nadam se da ćete iz Srbije poslati snažnu poruku prijateljstva, poruku da su svi dobrodošli u našu sportsku porodicu, najbolju, najveću i najbrojniju na planeti koja pomera granice. Želim vam svima puno sjajnog druženja, osmeha i lepih uspomena koje ćete poneti iz naše Srbije – zaključio je Udovičić.

 


SrbijaDanas

radiobalkanfox

Dodaj komentar