Radio Balkanfox

MISTERIJA FILMSKOG BEKSTVA IZ ZATVORA U KRUŠEVCU: I nakon šest meseci od begunaca ni traga ni glasa


zatvor

Foto: Profimedia

Oni su pobegli 24. aprila kada su napravili otvor u plafonu u toaletu.

Gotovo šest meseci je prošlo od kada su iz prostorija Okružnog zatvora u Kruševcu pobegla dva pritvorenika S. S. (41) iz Brusa i S. D. (37) iz Kruševca i od tada se o njima ništa ne zna.

Prema nezvaničnim informacijama, oba begunca bila su pritvorena zbog droge.

Kruševac od MOZZARTA dobio teren u čast LEGENDARNOG BOBANA PETROVIĆA!

Kruševac od MOZZARTA dobio teren u čast LEGENDARNOG BOBANA PETROVIĆA!

GORI KUĆA U NOVOM PAZARU: Povređeno osam lica, među njima maloletnici (VIDEO)

GORI KUĆA U NOVOM PAZARU: Povređeno osam lica, među njima maloletnici (VIDEO)

TEŽAK UDES U NIŠU! Taksi pokosio majku i troipogodišnju ćerku, HITNO prebačene u Urgentni

TEŽAK UDES U NIŠU! Taksi pokosio majku i troipogodišnju ćerku, HITNO prebačene u Urgentni

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija suspendovala je sa posla četiri pripadnika Službe za obezbeđenje u Okružnom zatvoru u Kruševcu nakon bekstva dva pritvorena lica 24. aprila 2021. godine. Protiv zaposlenih je odmah pokrenut i disciplinski postupak. Sva četvorica su disciplinski kažnjena za težu povredu radnih dužnosti u skladu sa Zakonom o državnim službenicima – rečeno je u Upravi:

“Napominjemo da niko od njih do ovog slučaja nije imao nijedan disciplinski postupak u svojoj radnoj karijeri, od kojih je svaka duža od 10 godina.”

Odluka o suspenziji usledila je nakon što su pripadnici Odeljenja za inspekciju Uprave za izvršenje krivičnih sankcija obavili vanredni nadzor u OZ u Kruševcu.

Šta je sa pritvorenicima bilo posle bekstva i kako stvari stoje, niko ne zna. Redakcija portala Telegraf.rs pokušala je da, više puta u proteklih šest meseci, dobije odgovor na pitanje da li su begunci uhvaćeni, kao i da li su negde objavljene njihove fotografije – ukoliko je potraga u toku, ali je ostala bez odgovora na sva pitanja.

Zatvor u Kruševcu nalazi se u centru grada i izgrađen je u prvoj polovini prošlog veka. Već neko vreme je u neuslovnom stanju. Iz tih razloga je Uprava za izvršenje krivičnih sankcija ranije preduzela aktivnosti za izmeštanje tog zatvora iz centralnog gradskog jezgra i izgradnju novog objekta na drugoj lokaciji, za smeštaj 400 do 500 lica lišenih slobode.

Reč je o vrlo zahtevnom procesu koji, između ostalog, podrazumeva i eksproprijaciju zemljišta, zbog čega Uprava ulaže ogromne napore da se sve aktivnosti na ovom projektu, u saradnji sa Razvojnom Bankom Saveta Evrope, obave u skladu sa zakonom.

 


SrbijaDanas

radiobalkanfox

Dodaj komentar