Radio Balkanfox

Na koji način sumo rvači dostižu ogrnomnu kilažu i ostaju zdraviNa jednom snimku podeljenom putem TikTok platforme i @dr.karanr naloga, Raž je izjavio da ovi ljudi, umesto da poseduju visceralne masti koje se talože unutar abdomena i mogu stvoriti omotače oko organa, masnoće odlažu ispod kože u potkožnom sloju. Kako je doktor objasnio: “Ovo se događa zbog intenzivnih vežbi koje povećavaju hormon adiponektin. Adiponektin redukuje rizike stvaranja slojeva visceralne masti, postavljajući module masnoće i glukoze ispod kože.

Visceralne masti mogu dovesti do ulanih procesa i odlaganja masnoća u krvotoku, što povećava rizike za dobijanje dijabetesa i razvijanje srčanih oboljenja. Brojna istraživanja su dokazala da sumo rvači poseduju značajno manju količini visceralne masti od ljudi iste veličine i kilaže, sudećui prema doktoru, međutim, prednosti rvanja prestaju odmah čim vežbe stanu, sa penzionisanim sumo rvačima, koji prema podacima umiru u proseku deset godina ranije od prosečnih Japanaca.

Nakon što je podelio video, doktor je dodao komentar kako bi istakao sumo rvače kao elitne atlete kada je u pitanju sport, posebno zbog toga što njihovi naporni treninzi traju više sati svakodnevno. Sudeći prema The Culture Trip publikaciji, sumo rvači žive u trening centrima poznatijim kao heja, gde prate striktne tradicije koje diktiraju njihovu svakodnevnicu, uključujući i ono što nose i jedu. Sumo rvači su slavne ličnosti u Japanu, zarađujući hiljade dolara mesečno i zadržavaju svoje prestižne titule do kraja života.

Najteži sumo rvač svih vremena Orora Satoši, imao je 292 kilograma pre nego što se penzionisao.

@dr.karanr

Reply to @lionreaper sumo! #sumo #schoolwithdrkaran #learnontiktok #factorcap #japan

♬ Home – Edith Whiskers

N.Đ.

Muski magazin

radiobalkanfox

Dodaj komentar