Radio Balkanfox

“NADAM SE DA ĆEŠ GORETI U PAKLU” Porodice ubijenih marinaca BESNE na Bajdena, od njega ni grama saosećanja! | Najnovije vesti


Džo Bajden

Foto: Profimedia

Nadam se da ćeš goreti u paklu! To je bio moj brat! – vikala je Bajdenu sestra marinca ubijenog u Avganistanu tokom ceremonije dopremanja kovčega u Dover gde on “nije ni pogledao” unesrećene porodice u oči.

TALIBANI JOJ UBILI BRATA, NJU TEŠKO RANILI, POTOM JE TUKLI: Nilofar se zarekla, boriće se za dve stvari (VIDEO)

TALIBANI JOJ UBILI BRATA, NJU TEŠKO RANILI, POTOM JE TUKLI: Nilofar se zarekla, boriće se za dve stvari (VIDEO)

AMERIKA TONE POPUT TITANIKA: Bajden da se ugleda na kapetana Smita koji je prihvatio odgovornost za gubitke života!

AMERIKA TONE POPUT TITANIKA: Bajden da se ugleda na kapetana Smita koji je prihvatio odgovornost za gubitke života!

AVGANISTANSKA NOVINARKA UŠLA U ISTORIJU: Intervjuisala portparola Talibana, a onda je morala HITNO da reaguje (VIDEO)

AVGANISTANSKA NOVINARKA UŠLA U ISTORIJU: Intervjuisala portparola Talibana, a onda je morala HITNO da reaguje (VIDEO)

Sestra jednog od 11 marinaca ubijenih u samoubilačkom napadu u Kabulu poručila je Bajdenu da “gori u paklu” kada je u nedelju napustila ceremoniju prenosa posmrtnih ostataka. Neki roditelji i porodice dodatno su detaljno opisali svoja zapažanja i interakcije sa Bajdenom tokom prenosa posmrtnih ostataka pripadnika službe koji su u kovčezima vraćeni na tlo SAD iz Avganistana.

Mark Šmic, otac desetara Džareda Šmica, rekao je za “Vašington Post” da je pokazao sliku svog sina Bajdenu i rekao mu: “Nemojte nikada zaboraviti to ime. Nemojte nikada zaboraviti to lice. Nemojte nikada zaboraviti imena ostalih 12. I odvojite malo vremena da naučite njihove priče.”

Podsetio je da izgleda da se Bajdenu nisu svideli ti komentari.

Znam njihove priče – uzvratio je Šmicu Bajden.

Šmic je rekao da je sestra poginulog vojnika vikala na predsednika nakon što je u nedelju primila posmrtne ostatke: “Nadam se da ćeš goreti u paklu! To je bio moj brat!”

Ne mogu je kriviti za to – rekao je Šmic za “Post” ne identifikujući devojku koja je vikala na Bajdena. “Svi smo izgubili nekoga.”

Porodice su se okupile u nedelju u Doveru, u državi Delaver, gde su stigli ostaci 13 vojnika koji su poginuli u samoubilačkom napadu u blizini aerodroma u Kabulu u četvrtak. Bajden je bio u bazi tokom prenosa posmrtnih ostataka palih boraca.

Porodica desetara Marin Lens Ril Mekoluma takođe je bila u nedelju u vazduhoplovnoj bazi Dover, pošto su njegovi posmrtni ostaci vraćeni u SAD – i pružena im je prilika da se sastanu sa predsednikom. Samo je Mekolumova udovica Džena prihvatila sastanak. Porodica je za “Post” rekla da je Džena ostala razočarana njenim razgovorom sa Bajdenom. Jedna od Mekolumovih sestara, Rojs, rekla je da je njena snaja prenela da je Bajden zvučao kao glumac u njihovom par minuta dugom razgovoru.

Rojs je rekla da je tokom sastanka sa Dženom, Bajden pokazao “potpuno zanemarivanje gubitka našeg marinca – našeg brata, sina, muža i oca.”

On to nikako ne može da razume – rekla je Rojs. “Moj tata i ja nismo hteli da razgovaramo sa njim.”

Ne možete klečati na našoj zastavi i pretvarati se da vam je stalo do naših trupa – rekla je.

Ne možeš da se jebeš tako loše kao on i da ti je žao. To nije trebalo da se dogodi i svaki život je na njegovim rukama. Hiljade Avganistanaca koji će patiti i biti mučeni je direktna posledica njegove nesposobnosti. 

Tokom intervjua za “Fox News” u utorak ujutru, druga Rajlijeva sestra Čejenje detaljno je ispričala da je ostala sa Dženom na početku razgovora sa Bajdenom, ali da je otišla kad je osetila da glumi.

– Rojs i tata su odlučili da napuste sobu. Odlučila sam da ostanem sa bratovljevom ženom – rekla je Čejen.

– Želela je priliku da ga pogleda u oči i vidi da li će to biti iskren razgovor ili izvinjenje. Mogla sam da izdržim oko 15 sekundi njegovog lažnog, ispisanog izvinjenja i morala sam da odem – nastavila je ona.

Ona je detaljno objasnila da nas Bajden “neće gledati u oči” i smatrala je da “od njega ne dolazi ni trunke empatije”.

Lupnuo ju je po kolenu i rekao: “Znam kroz šta prolaziš, izgubio sam sina” – detaljno je opisala Čajen, lupkajući sestru po ramenu.

Džim Mekolum, Rajlijev otac, rekao je za Fox & Friends: “Više se pričalo o njegovom sinu. Moj sin nije spomenut.”

Bio je to njegov sin i o njemu je pričao i nema veze sa 13 vojnika – rekao je.

Džena se udala za Rajlija pre samo šest meseci i trebalo bi da mu rodi dete sledećeg meseca, prenosi Daily Mail.

Vesti o dešavanjima u Avganistanu možete pročitati OVDE.


SrbijaDanas

radiobalkanfox

Dodaj komentar