Radio Balkanfox

Najbolje avanture koje nas ove godine očekuju u bioskopima –

Podelite ovu vestDefinisanje razlika između akcionog i avanturističkog žanra predstavlja hod po ivici, ali u svojoj suštini svodi se na osećaje isčuđavanja i strahopoštovanja…

Tanka linija ponekada nestane i dva popularna pravca u kinematografiji postaju isprepletana, sa akcionim žanrom fokusiranim na borbu i avantrurističkim zaduženim za stvaranje snova i proslavljanje otkrića. Međutim avanturistički žanr je svet po prvi put predstavljen, blago zakopano vekovima, misterija nerešena milenijumima. Avanturistički filmovi su interesantno putovanje, koje deli svoju teritoriju sa mitskim i herojskim epovima, zajedno zaduženim za stvaranje iskonskog bioskopskog spektakla.

Oslanjajući se na ove činjenice, moderne mitske fabrike poput kompanija Disney i Pixar stvaraju neke od najboljih avanturističknih narativa današnjice. Ova godina ni po čemu se ne razlikuje i biće odlična za sve ljubitelje animiranih avantura.

Sa druge strane, ni prethodna godina nije prošla bez velikih akciono avanturističkih naslova. Iako su njegovi koreni u naučnoj fantastici, film Tenet, Kristofera Nolana, sniman je na više kontinenata i dolazi sa interesantnim zapletom, konstantno se poigravajući sa fizičkom konstrukcijom vremena, što svemu dodaje avanturističke primese. Mulan možda nije bio istorijski ratni film kome smo se nadali, ali je uspešno uspeo da uklopi ogroman broj manjih polumagičnih putovanja u jedan format velikih razmera.

Za sada, 2021. godina obećava još više, zajvaljući brojnim naslovima koji su zamrznuti tokom prošlogodišnje pandemije, ali potpuno novim, interesantnim i maštovitim idejama koje nam stižu iz animiranih delova industrije, takođe.

Predstavljamo vam neke od najboljih ovogodišnjih naslova u žanru avanture, datume njihovih premijera i primere filmova koji bez ikakve sumnje zaslužuju našu pažnju.

Izvor:Muski magazin

Radio Balkanfox

Dodaj komentar