Radio Balkanfox

NBA košarkaš prvi nije klečao u znak podrške

Podelite ovu vest

Košarkaš Orlanda Džonatan Ajzak, koji nije klečao tokom intoniranja himne i nije nosio majicu s natpisom “Black Lives Matter”, rekao je da smatra da to nije rešenje u borbi za jednakost Afroamerikanaca u SAD.

Igrači i treneri klečali su tokom intoniranja himne SAD otkako je u Orlandu nastavljena sezona u NBA ligi, a Ajzak je prošle noći postao prvi igrač koji nije kleknuo pred utakmicu protiv Bruklina.

PROČITAJTE JOŠ

Nije nosio ni majcu sa natpisom “Black Lives Matter”, već je stajao s rukama iza leđa u dresu Orlanda.

“Klečati dok nosite majicu ‘Black Lives Matter’ ne ide ruku pod ruku s podrškom za živote crnaca. Ne mislim da je klečanje ili nošenje majice odgovor”, rekao je Ajzak.

Njegova odluka nije bila iznenađenje za njegove saigrače, on je najavio da će to uraditi na sastanku tima ranije ove nedelje.

“To je lična odluka. Svi podržavamo jedni druge u ovome. Ako momcima nije ugodno da kleče, več žele da stoje, niko nema problem s tim. Podržavam ga, kao i cela organizacija. To je deo života u našoj zemlji”, rekao je trener Orlanda Stiv Kliford.

PROČITAJTE JOŠ Bogdanović: Korona nam je zatvorila frizere, vraćamo modu

Nakon Ajzaka, isto su postupili i trener San Antonija Greg Popović i jedan od njegovih pomoćnika, Beki Hemond, pred utakmicu protiv Sakramenta.

Foto:Tanjug/Charles King/Orlando Sentinel via AP

“Radije bih to zadržao za sebe”, rekao je Popović upitan o tome zbog čega je doneo takvu odluku i dodao:

“Svi moraju da donesu lične odluke. Liga je bila sjajna povodom toga. Svako ima slobodu da se iskaže na način na koji želi. Ja sam reagovao onako kako sam hteo”.

Nekadašnji NBA košarkaš Čarls Barkli imao je razumevanja za njihove odluke.

“Nacionalna himna predstavlja različite stvari za različite ljude. Drago mi je što su svi ujedinjeni, ali ako neko ne želi da kleči, ne znači da je loša osoba”, rekao je Barkli.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram
NovaS

Radio Balkanfox

Dodaj komentar