Radio Balkanfox

‘Ne zna se ko je kome otac!’

Podelite ovu vest

Dunja Đorđević |

Iako je nakon filma i serije “Kralj Petar Prvi” najavljivao da će to verovatno biti njegova poslednja uloga kojom je zaokružio karijeru, Lazar Ristovski rešio je da se publici na bis vrati novom serijom u režiji njegovog sina Petra. Snimanje serijala “Dream team“ počelo je krajem juna, a Ristovski tumači glavnog junaka priče.

lazar Ristovski
lazar Ristovski • RAS / RAS Srbija

– Ne radi se ovde samo o ulozi. Naša producentska kuća je i koproducent ove serije. Ja sam izvršni producent, i na kraju, ali to je ujedno i najvažnije, igram glavnu ulogu. Zato sam se prihvatio i celog posla i uloge. Miloš Radović je ovu seriju i ovu ulogu napisao davno, ali su se evo tek sada stekli uslovi da se ona i snima. Ulogu Ike, koji ima 11 sinova od kojih je sastavio fudbalski tim “Bulbulderac”, igram sa posebnim zadovoljstvom, jer sam se uželeo komedije. Biće ovo prava, rasna komedija, kakvih dugo nije bilo – navodi Ristovski i dodaje šta mu je najinspirativnije u liku:

– Ikina vera da mali klub sa periferije može da stigne do Kupa šampiona. Njegov optimizam je lekovit, ali put do uspeha je ponekad bolan. Ika ima svoje specijalne metode kojim uspeva da motiviše svoje sinove, koji i nisu neki fudbaleri. Ali ne pobeđuje uvek onaj ko najbolje zna, već onaj koji najviše želi. Mi baš želimo da ovo bude dobra i gledana serija.

Lazar Ristovski
Lazar Ristovski • youtube

Proslavljeni glumac ne krije da je veliki ljubitelj fudbala, a da mu zbog ove uloge nije teško da i na pragu 68. godine trči po terenu.

– Bio sam veliki navijač i moglo bi se reći i poznavalac fudbala. Doskora sam i igrao mali fudbal. Ta igra je fascinantna. Kako kaže moj lik Ika, uvek se mora znati gde je lopta. Moraš da je čuješ, osetiš, namirišeš – priča Ristovski pa objašnjava da ga žar u poslu još nije napustila:

– Sve što radim, radim sa žarom. Tamo gde nema žeravice, ja je raspalim. Takav sam bio uvek. Mislio sam da će me ta strast napustiti s godinama, ali izgleda da nije. Pre neki dan smo snimali scenu po suncu. Igrao sam fudbal sa decom od osam ujutru do šest po podne.

Lazar Ristovski
Lazar Ristovski • Predrag Dedijer / RAS Srbija

Priča o ocu i fudbalskom fanatiku koji ima devetoricu sinova i zajedno sa dva komšijska deteta pravi fudbalski tim, koji kao potpuni autsajder stiže do finala Kupa Srbije nosi i romantičnu sagu o nadama i idealima običnih ljudi. Prema Lazarevim rečima, ovaj film nosi upravo prave ideale kojima treba da ljudi streme kroz život.

– Ono što život nudi je uistinu divno. Nudi svima šanse. Šansu za gol, ako hoćemo fudbalski. Život je divna pojava. Ne treba mnogo pameti, a ni novca da se lepote života vide, osete i da se u tom dešifrovanju života bude srećan, a sreća je i smisao života – ističe slavni glumac i objašnjava da je najveći izazov napraviti dobru komediju:

– Uvek je teško napraviti komediju. Mnogo teže nego dramu. Zato je i serijsko nebo preplavljeno serijama o kriminalu, jer je to lakše i jeftinije.

Lazar Ristovski
Lazar Ristovski • Predrag Dedijer / RAS Srbija

Iako je veliki ljubitelj mora, nije mu teško što će ovo leto provesti radno.

– Seriju smo tek počeli da snimamo, a radićemo je tri meseca. Dakle celo leto. Neka žrtva mora da se plati da bi se stiglo do uspeha. Nije ovo prvo leto koje ću provesti radeći. Nadam se da bi moglo biti poslednje.

U međuvremenu, Ristovski se sprema za ulogu dede, jer njegov mlađi sin Jovan sa suprugom Ljiljanom čeka prvo dete. U ime toga prisetio se da je on bio strog otac, iako su se modeli danas promenili.

– Strog sam izgleda bio, kao što je i moj otac bio prema meni. Nažalost, to danas više nije popularno. Danas se više ne zna ko je kome otac i ko je kome sin. Ali svako vreme nosi sa sobom svoje izazove, pa sa srećom mladima u vremenu koje dolazi – poručuje Ristovski i otkriva da li je zabrinut zbog situacije sa virusom korona:

– Nekako se nisam zabrinuo. Ja se za sebe više ničega u životu ne bojim. Za moje bližnje i za druge da.
Izvor:Puls Online

Radio Balkanfox

Dodaj komentar