Radio Balkanfox

“Nekada sam bila violina, sada sam viola”

Podelite ovu vest


Gordana Goca Lazarević (66) za „Zdrav život“ otkriva da za sada nije imala većih zdravstvenih problema, sem hipertenzije koja je u njenom slučaju nasledna.

Goca Lazarević

Foto: M.Mitrović / RAS Srbija

Goca Lazarević

– Ne, nisam imala nekakvih većih problema sa zdravljem. Malo hipertenzija, ali su mi rekli da je to naslednog karaktera i zbog načina života – započinje razgovor pevačica koja ističe da se posledice noćnog života u njenom slučaju osete.

– Jako loše je uticao neredovan život na mene. Kada je reč o ishrani jedenje kasno noću, kada se završi nastup onda tek treba da vozim u zoru umorna. Posledica tog dugodecenijskog noćnog rada su nesanice, nikada nisam imala čvrst i dobar san. Nekoliko dana u nedelji sam legala u zoru, ostajem budna od napetosti i umora. Ostajem nervozna i umorna posle nastupa, a nakon toga treba u pola četiri treba da se fotografišem sa fanovima iako u tom trenutku nisam reprezentativna. Sva se tresem od decibela koji su ispuštani putem zvučnika i to nije nimalo zdravo, dođem kod kuće i tresem se u krevetu. Često se dešavalo da me i uhvati promaja, reumatični bolovi – govori Goca za „Zdrav život“ koja tvrdi da poroke nema.

– Nikada nisam pušila i konzumirala piće, jer sam stalno na nastupe morala samu sebe da vozim. Dosta pešačim i pijem kafu često napolju, volim prirodu i ona me regeneriše. To je nešto što u meni iskonski budi želju. Decenijama sam aktivna u pešačenju, pored moje kuće se nalazi i park. Klonim se dima, kada god ne budem u zatvorenim prostorima to je za mene super – izjavljuje Lazarevićeva koja je sada kada ima više vremena za sebe i manje posla, život podredila sebi baš onako kako je želela.

Gordana Lazarević

Foto: Instagram / screenshot

Gordana Lazarević

– Više vodim računa o tome šta unosim u organizam, zbog toga što se manje trošim i metabolizam se promenio. Primetila sam kod sebe obline, nekada sam bila violina, sada sam viola. Ne dozvoljavam sebi da se ugojim, malo mi se dogodilo da se ubucim i opustila sam se za vreme korona virusa. Više vremena provodimo kod kuće, manje kretanja i samim tim više jela. Uvela sam u svoj režim ishrane autofagiju, jer sam čula da to odlično radi. Osam sati možete da jedete kako želite, šesnaest sati ništa, samo čaj i voda – kaže pevačica koja je za kraj imala poruku za sve čitaoce „Zdravog života“.

Gordana Lazarević

Foto: Instagram / screenshot

Gordana Lazarević

– Nema goreg rada od nerada, a ako već ne radimo onda treba i manje da jedemo. Izgovori su čudo, kad god imate vremena mislite na sebe. Kad god čovek misli na sebe i voli sebe, on uvek nađe da se posveti sebi. Ljudi obično kažu „ne mogu da šetam sam“, ja uvek sama šetam i to mi najviše prija. Sami sebi tražimo izgovore, a to ne bismo smeli. Bitno je da unosimo biljnu hranu, ali isto tako i meso. Jelo koje ja sveže perem i pravim je najbolje od svega, a to bi preporučila i svim čitaocima – zaključuje Gordana Lazarević.

VIDEO: Ana Bekuta: Najlepših devet godina života sa Milutinom

-->

Izvor:Blic

Radio Balkanfox

Dodaj komentar