Radio Balkanfox
Nikola Rokvić, Marinko Rokvić

Nikola Rokvić, Marinko RokvićSve ono o čemu je porodica Rokvić ćutala u tajnosti Nikola je izneo u emotivnoj ispovesti koja nikog nije ostavila ravnodušnim. Na početku je otkrio kako nije bilo lako krenuti očevim stopama i graditi svoj put, te da je tek sada, kad njega više nema, prestao da se dokazuje jer je osetio da bolje peva.

– Imam osećaj da otkako je on otišao nekako bolje i pevam. Ja sam se non-stop nešto dokazivao. Teško je imati takvu zvezdu pored sebe i takvu karijeru, a pokušavati da izgradiš neki svoj put, da dosegnem do tih njegovih visina. Sad kad je otišao, nemam više neku potrebu da se dokazujem, kao da mi je sada dao, da mi je ostavio neko dodatno znanje. Imam neki osećaj, kao da, otkako je on otišao, bolje i pevam. Kao da mi je ostavio to nešto što roditelj ostavlja deci. Marko kaže svetlost. Dosta stvari nam je rekao. Više sam nego radostan kako je sve sagledao i kako je radio – rekao je mladi pevač u velikoj ispovesti u emisiji „Dok anđeli spavaju“ kod voditeljke Marine Rajević Savić:

Gubitak voljene osobe, ako spoznamo iz pravog ugla, ali to je jedan blagoslov, pogotovo ako je to na način kako je moj otac otišao. On nas je učio kako da i u najtežim situacijama budemo ljudi i kako da budemo dostojanstveni. Naravno da nam je bilo svima teško kad je tata otišao, ali to je normalno. Najteže je svakako bilo majci. Ona se odrekla karijere da bi se posvetila svima nama. Mnogo sam joj zahvalan na svemu.

– Ceo život sam tražio neko ispunjenje. Uvek sam hteo nešto što bi zadovoljilo moju dušu. Svašta sam istraživao. Ranije su to bile istočnjačke tehnike, joga i druge stvari, a onda se sve nekako samo po sebi, božjom milošću, pokazalo. Pravoslavlje je došlo do mene i od tada znam šta je istina. Naravno, tu su usponi i padovi, ali se trudim da održim neki kontinuitet. Ranije sam pokušavao da postim, ali je to bilo površno. Kad sam imao 21 godinu, recimo. Ključni trenutak je bio 2015. u Americi. Bojana i ja s društvom u Americi u Las Vegasu. Društvo, izlasci, naravno aparati u kockarnicama i ostalo. U jednom trenutku sam odvojio deo novca za kocku. Rekao sam da ću igrati s tim i neću žaliti ako izgubim. To sam potrošio i posle toga sam se osetio loše. Bilo mi je previše, ali u tom lošem osećaju se pojavio i neki lep, koji dotad nisam osetio. Rekao sam Bojani tada da su dosadili izlasci, da kreće post i da ispostimo kako treba. Kad smo dolazili u Los Anđeles iz Las Vegasa, pogledao sam da vidim kada počinje post i ispostavilo se da je tu noć kad smo stigli, posle ponoći. Tada sam počeo da čitam „Sveto pismo“, „Novi zavet“. Ranije sam pokušavao, ali nekako neodgovorno. Sve mi je bilo jasno, čitao sam dugo, rasplamsava se vera i tako dalje.Republika

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Prijatelji

Dnevni trend