Radio Balkanfox
“Nisam planirala da se udam za Tomu”: Detalji života pevačeve udovice, ovu želju ostvarila

“Nisam planirala da se udam za Tomu”: Detalji života pevačeve udovice, ovu želju ostvarila

Gordana i Toma Zdravković

Foto: ATA Images, Youtube/Toma Zdravković

Film “Toma” doneo je priču o životu legendarnog boema Tome Zdravkovića, ali u prvi plan stavio i mnoge ljude iz njegovog okruženja.

Jedna od osoba koja je privukla veliku pažnju svakako je i njegova supruga Gordana sa kojom je proveo poslednjih 18 godina života. Goca je godinama živela u Torontu i tu je upoznala slavnog pevača. Nije ni slutila kako će se njihovo poznanstvo odvijati.

Nisam razmišljala o Tominoj slavi, jer nisam planirala da se vratim u Srbiju. Pogotovo nisam planirala da se udam za njega – rekla je za “Hello” jednom prilikom nedavnog boravka u Beogradu.

U Srbiju dolazim svake godine, samo prošle nisam bila. Dok mi je svekrva bila živa redovno sam odlazila u Pečenjevac da je vidim. I posle njene smrti nastavila sam da obilazim njen grob. Ona je bila jedna divna žena, čitav život je podredila deci i unucima. Toma je jako bio vezan za majku, najviše ju je voleo od svih – rekla je tada Gordana, a o njenom životu se ranije malo znalo.

Rođena sam u mestu Veliki Crljeni, kod Lazarevca. Ja sam dete sa sela i uvek sam volela da radim. Posao mi nikad nije bio opterećenje, nego zadovoljstvo. Ni danas mi ništa nije teško. Lakše mi je da odmah obavim šta treba, nego da kukam i žalim se da nemam kad da stignem – kaže Goca koja je radni vek provela kao frizerka, a o penziji ni danas ne razmišlja.

Kao dete sam želela da budem stjuardesa, da putujem i vidim svet. Međutim, nisam ispunjavala standarde za tu profesiju – bila sam mnogo mršava. (smeh) Rekli su mi: “Možda sledeće godine”. Upisala sam tehničku školu, koja me aposlutno nje zanimala. Te godine došao je moj brat iz Kanade. Pitala sam ga da li mogu sa njim, ionako me ne zanima ovo što učim. Brzo smo sredili neophodne papire i tako sam još pre punoletstva započela život u inostranstvu – pričala je ona.

Želja da postane stjuardesa nije je napustila, ali ispostavilo se da postoji prepreka zbog koje svoju veliku želju nikad nije ostvarila.

Mislila sam da će u Kanadi to ići lakše, ali ispostavilo se kao “nemoguća misija”. Čim su mi rekli da moram tečno da govorim engleski i francuski jezik, odustala sam od te ideje. Počela sam da radim u fabrici, gde sam dobila otkaz posle šest meseci. Za mene je to bio šok, jer se u Jugoslaviji, odakle sam došla, znalo – zaposliš se i to je to – rekla je ona tada.

Onda sam obećala sebi – bićeš svoj gazda. Završila sam za frizera, otvorila radnju i tu sam se pronašla. Ipak, neretko sam radila i dva posla: pre podne u salonu, a uveče kao konobarica. Ništa mi nije bilo teško – govorila je Goca.

U filmu “Toma” Tominu udovicu tumači mlada glumica Sanja Marković.

(Telegraf.rs)

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Telegraf

radiobalkanfox

Dodaj komentar