Radio Balkanfox

Novi Supermen biseksualac, zaljubljen u muškog reportera


Ilustracija: JOHN TIMMS/DC COMICS

U novom serijalu Supermen je biseksualac

Od svog prvog pojavljivanja u stripovima osamdesetih godina, Supermen je pobrao brojne simpatije. Svet je spasio nekoliko puta, umirao je i oživljavao. Izbegao je udarce Mahmeda Alija i suprotstavio se belim nadmoćnicima. A sve do ove godine svaka serija o Supermenu bila je zasnovana na njegovoj opsednutosti i dugogodišnjoj ljubavi prema Luis Lejn, ali u novom izdanju nove serije ”Supermen” Čelični čovek ulazi u drugačiju vezu.

Naime, peto izdanje DC komične serije ”Supermen: Sin Kal-Ela” potvrdili su da je sin Klark Kenta i Lejn, novi Supermen Džon Kent, biseksualac i da se zaljubljuje u reportera Džej Nakamuru. Serija ”Supermen: Sin Kal-Ela” prati Kenta koji postaje novi Supermen i hvata se u koštac sa novim izazovima. Reporter Nakamura, sa ružičastim naočarima, prvi put se pojavljuje u trećem delu kao ruka pomoći za Kenta kada stvari postanu preopasne i previše grube.

Ali u predstojećem petom izadnju koje se očekuje seldećeg meseca, mladi Kent na reportera gleda kao na nešto više do prijatelja, te se zaljubljuje u njega – on je tatin sin koji je i mentalno i fizički pregoreo nakon što je pokušao da spasi sve što se može spasiti – prenosi DC. Svi detalji će biti naknadno otkriveni, ali slike iz stripa koje su isplivale u javnosti prikazuju Kenta i Nakamuru kako se se ljube.

Pisac serije Tom Tejlor istakao je da i novo izdanje predstavlja sve ono što Supermen zapravo jeste.

– Supermen je oduvek bio simbol nade, istine i pravde. Danas taj simbol predstavlja mnogo više. Danas se više ljudi može poistovetiti sa najmoćnijim superherojem – napisao je Tejlor u svom saopštenju.

 Republika

radiobalkanfox

Dodaj komentar