Radio Balkanfox

OBOŽAVALI STE JE KAO ĐINU U SREĆNIM LJUDIMA,A ODJEDNOM JE NESTALA! 26 godina kasnije je NEPREPOZNATLJIVA, ŠOKANTNO!

Podelite ovu vest


Serija “Srećni ljudi” repzirala se toliko puta da većina Srbije napamet zna sve likove i njihove dijaloge, te brojne smehotresne scene. Mnogi od glumaca koji su igrali u ovom ostvarenju i danas su popularni, no to nije bio slučaj sa Jugoslavom Drašković koja je tumačila lik Đurđine Đine Golubović.

Podsetimo, u početku je lik Đine pripao Dubravki Mijatović, no posle 25 epizoda ona je odustala od ovog projekta, a na njeno mesto došla je tada 26-godišnja Jugoslava Drašković.

Prelepa brineta brzo je osvojila srce srpske publike, no ona je uprkos slavi i talentu rešila da se povuče iz sveta glume i posveti se filmu na neki drugačiji način.

Naime, Jugoslava, koja je završila novosadsku Pozorišnu akademiju u klasi Radeta Šerbedžije, okrenula se uspešnom porodičnom biznisu – distributerskim poslom u filmskoj industriji. Ipak, glumi nije u potpunosti okrenula leđa, nastavila je da glumi u dečjem Pozorištu Puž.

Zanimljivo je da joj je ta 1994, kada je zaigrala u “Srećnim ljudima”, bila prekretnica i na emotivnom planu – tada je upoznala svog budućeg supruga, producenta Zorana Cvetanovića.

Par je ostao zajedno više od dve decenije, sve do leta 2019, kada je Cvetanović nažalost preminuo nakon duge i teške bolesti. U braku sa njim dobila je ćerku Mašu.

Ona je jednom prilikom za “Noizz” objasnila i zašto je prestala da glumi posle uloge u kultnoj seriji.

“Nakon što sam rodila ćerku Mašu, otvorili smo firmu, a glumačke ponude su se proredile, tako da sam prirodno otišla na onu stranu gde sam bila potrebnija”, rekla je.

No, nedavno se Jugoslava vratila na male ekrane i to u još jednoj hit seriji – “Igra sudbine”. Ova 52-godišnja dama sada je plavuša i ima poneku brou više, ali osim toga – nije se puno promenila, te i dalje izgleda savršeno.

Ona u “Igri sudbine” tumači Božidarku Šubarević, majku Sofije Šubarević.

Đurđina Jerinkić
foto: Youtube

(Espreso.rs)

Izvor:Espresso

Radio Balkanfox

Dodaj komentar