Radio Balkanfox

OGLASILI SE SA MARAKANE: Otkriveno koliko TAČNO iznosi DUG Zvezde! (VIDEO) | Najnovije vesti


FK Crvena zvezda

Foto: MN Press

Crveno-beli odgovorili APR-u.

Predsednik Nadzornog odbora FK Crvena zvezda Dragan Milošević tvrdi da dug šampiona Superlige, koji je nedavno objavio APR nije 60.000.000 evra, već 35 miliona evropskih novčanica.

ODREĐENE SU KVOTE ZA ABA LIGU: Zvezda ili Partizan, EVO ko ima veće ŠANSE da osvoji TITULU!

ODREĐENE SU KVOTE ZA ABA LIGU: Zvezda ili Partizan, EVO ko ima veće ŠANSE da osvoji TITULU!

VRATILA SE LIGA ŠAMPIONA: Bajern bez problema na Nou kampu, Birmančević nemoćan pred Juventusom

VRATILA SE LIGA ŠAMPIONA: Bajern bez problema na Nou kampu, Birmančević nemoćan pred Juventusom

KRISTIJANO RONALDO NOKAUTIRAO DEVOJKU: Sve se odigralo PRE MEČA, nije bilo u prenosu (FOTO)

KRISTIJANO RONALDO NOKAUTIRAO DEVOJKU: Sve se odigralo PRE MEČA, nije bilo u prenosu (FOTO)

– Da razjasnimo pošto se pominje dug od 60 ili 70 miliona evra. Prema APR-u, ako tačno gledamo, obavezno stanje Zvezde je 52 miliona evra. Ja sam pogledao taj izveštaj, a ono što ja mogu da vam kaže jeste da Zvezda u ovom trenutku operativno duguje 35 milona evra. Postoji još jedan broj obaveza od 8 miliona prema poveriocima. U toku su pregovori za rešavanje tih obaveza ili za manje novca. U pitanju su privatni poverioci. Ne mogu da ulazim u više detalja, ali sa jednim je skoro sve dogovoreno, a sa drugima poveriocima je u toku – rekao je Milošević u za “RSB”.

Predsednik Nadzornog odbora kluba sa Marakane je dodao da dugovi prema bankama nisu problem samo Crvene zvezde, kao i da duguje jedna Barselona.

– Da ponovim, dug je operativno 35 miliona evra. To je klasičan fudbalski dug, duguje se igračima, drugim klubovima, državi, agentima, dobavljačima. Evetntuelno i bankama, kao Barselona, mi imamo manji dug prema banci.

Usledilo je objašnjenje šta je goruće u tom dugu, koji je sam po sebi loš.

– Ono što je loše u dugu je ročnost, jer su sve kratkoročna potraživanja i to bih okarakterisao kao nešto što nije dobro. Pitaće se neko kako ste od 52 miliona evra došli do 35 miliona. Vi ste pomenuili 49 miliona evra. Ta tri miliona koja ste odbili je amortizacija stadiona. Ukoliko Zvezda jednog dana bude prodavala stadion. Ako proda Marakanu, Zvezda će biti u obavezi da plati državi porez od 3 miliona evra. Ali to je iluzorno, niko neće prodavati Marakanu.

Problem je i to što Crvena zvezda od starta unapred troši pare od generalnog sponzora Gasproma.

– Kada sam ja došao već je bio potrošen deo od “Gasproma” za tu sezonu 2015. godine. Mi smo faktički unapred sa Gaspromom svaki put. Sada su i Gasprom i Telekom eskontovani do juna 22. godine do isteka ugovora. To ulazi u našu obavezu, pretpostavka je knjigovodstvena da dok Zvezda ne izvrši svoje obaveze prema sponzoru, reklamikranje prema ugovorima, da bi potencijalno moglo doći do raskida ugovora i da bi Zvezda mogla da ima obavezu prema sponzorima. Ali, to se nikada neće dogoditi. To nas spušta na tih 35 operativnih miliona i osam miliona potraživanja od kojih je jedno staro potraživanje, pre dolaska ove uprave – istakao je Dragan Milošević.

Budući da su se crveno-beli oglasili po pitanju dugovanja APR-u, treba očekivati da to uskoro učini i Partizan.

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda Milica Ristić, devojka Nikole Rađena.

 


SrbijaDanas

radiobalkanfox

Dodaj komentar