OTAC MU PREMINUO NA LICU MESTA! Đorđe David otvorio dušu o DANU koji nikada neće zaboraviti!

Podelite ovu vest


I.H.R |

Muzičar Đorđe David završio je glumu na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, a kako kaže, krivac za to bio je njegov, sada već pokojni otac.

Đorđe David
Đorđe David • Tv Grand / screenshot

– Otac Vasilije odveo me je sa 10 godina u dramsku sekciju koju je imala radio televizija Beograd, i tada sam prvi put video Buleta Goncića, Sonju Savić, Brstinu i druge – rekao je David u jednoj emisiji, piše “Grand online”.

Đorđe David
Đorđe David • Tv Grand / screenshot

David je priznao da isprva nije imao nameru da se bavim umetničkim poslom, ali na taj put odvela ga je velika tragedija u životu, kada mu je otac nastradao.

– Moj otac je bio član saveza komunista, i do su svi gledali da zabodu neku lovu i vikendice njega to nije zanimalo. On je bio tajni savetnik u Titovom kabinetu – ispričao je pevač, a onda se setio nemilog događaja čiji je bio učesnik.

Đorđe David
Đorđe David • youtube

– On i ja smo bili u kolima, meni dlaka sa glave nije falila a on je ostao na mestu mrtav. Ali bio je i ostao autoritet u mojoj glavi. Ja sam se nakon toga strašno promenio, jer je moj heroj bio poražen. Nisam imao ni 15 godina i to su stvari koje mladom čoveku naprave lom u glavi – rekao je Đorđe i dodao da je upravo zato odbio da ide očevim stopama:

– Tražio sam da se bavim nečim što daje slobodu, a to je umetnost.

Izvor:Puls Online

Radio Balkanfox

Dodaj komentar