Radio Balkanfox

OTKRIVENA VELIKA GREŠKA U FILMU O TOMI ZDRAVKOVIĆU! Lepa Lukić i Bjelogrlić umešani, svesno išli ka tome!


OTKRIVENA VELIKA GREŠKA U FILMU O TOMI ZDRAVKOVIĆU! Lepa Lukić i Bjelogrlić umešani, svesno išli ka tome!

Foto: TV Pink printscreen

Film “Toma”, nakon samo tri nedelje prikazivanja, videlo je oko 500.000 gledalaca, međutim jednu grešku u ovom ostvarenju niko nije primetio.

Naime, čuveni hit, pesma Lepe Lukić, “Srce je moje violina”, koja se može čuti u filmu, a koju izvodi Olivera Bacić, nije ni postojala u vreme dok je Toma Zdravković bio živ.

Stoga, Lepa tu pesmu nije mogla da peva na turnejama u to vreme, kako je to u filmu prikazano.

Toma Zdravković
foto: Stefan Stojanović

Ovo je potvrdila i sama Lepa Lukić. Ona je otkrila da je na to ranije ukazala i samom reditelju filma Draganu Bjelogrliću.

– Lepo je to što je pesma “Srce je moje violina” u filmu, ali ona je tek kasnije izašla. Tada sam pevala po turnejama pesmu “Od izvora dva putića”. Kompozitor filma je znao za to od početka, rekla sam im da je to greška. Međutim, Dragan Bjelogrlić je insistirao da ta pesma bude izvedena u filmu za njegovu dušu – rekla je Lepa Lukić.

Inače, film “Toma” prvi je biografski film u novijoj domaćoj kinematografiji, čije linije priče prate lične uspone i padove jednog od najvećih pevača, boema i umetnika u nekadašnjoj Jugoslaviji. Kako su nastale “Dotak’o sam dno života”, “Dva smo sveta različita”, “Ljiljana”, “Tužno leto”.

Na ovoj romantičnoj drami koja je snimana skoro šest meseci na lokacijama u Srbiji, Crnoj Gori i Americi radilo je više od 200 ljudi.

Premijera ovog filma je održana 15. septembra u Sava centru, a bioskopima je na repertoarima od 16. septembra.

(Espreso/blic)

Espresso

radiobalkanfox

Dodaj komentar