Radio Balkanfox
Otkriveno koji poznati glumac igra Lauševića u seriji o noći koja je Žarku promenila život iz korena!

Otkriveno koji poznati glumac igra Lauševića u seriji o noći koja je Žarku promenila život iz korena!


Na proleće počinje snimanje serije „Pad„, nastale po knjizi „Godina prođe, dan nikad“, Žarka Lauševića, a slavnog dramskog umetnika igraće Milan Marić, saznaju beogradski mediji.

U opciji za glavnu ulogu je, kako su pisali pojedini mediji, bilo nekoliko glumca, a najozbiljniji konkurent Mariću za rolu Lauša bio je Miloš Biković. Serija će imati osam epizoda, scenario potpisuju Bojan Vuletić i Petar Mihajlović (radio „Južni vetar“ op. aut.), a režiju Vuletić, koji je s „Fajerflaj produkcijom“ već radio „Porodicu“, koja govori o hapšenju Slobodana Miloševića. 

Alo

 

Nova serija u produkciji „Fajerflaja“ pod nazivom „Pad“ nastaje po motivima knjige Žarka Lauševića „Godina prođe, dan nikad“. Motivi iz njegove knjige poslužiće da opišemo jedno vreme, početak rata u bivšoj Jugoslaviji, siromaštvo i izolaciju kroz tragičnu sudbinu najpoznatijeg jugoslovenskog glumca. Scenario nije samo prepisana knjiga već su scenaristi slobodno interpretirali određene delove, obogaćujući ga likovima i događajima koji ne postoje u samoj autobiografiji – kaže Vuletić.

Mladi reditelj je već s Marićem sarađivao na seriji „Porodica“, gde je glumac igrao Čedomira Jovanovića, a sada pojašnjava kako je došlo do nove saradnje.

Ulogu poznatog jugoslovenskog glumca koji se nalazi na vrhuncu karijere, ali koji spletom tragičnih okolnosti ubija dva mladića i ranjava trećeg igraće naš trenutno najbolji glumac mlađe generacije Milan Marić. On je bio logičan izbor ne samo zbog fantastične saradnje na seriji „Porodica“ već i zbog snažne emotivne slojevitosti, koju samo on može da podari ovako kompleksnom liku – objašnjava Vuletić i naglašava:

Printscreen

 

Serija će biti snažna posveta glumi i glumcima na ovom našem podneblju, ali će se takođe baviti temama karakterističnim za tragično vreme devedesetih godina u bivšoj Jugoslaviji: Kako jedno tragično vreme utiče na sudbinu običnih ljudi? Kako stvaralačka, umetnička energija može postati destruktivna i rušilačka? Šta je to što nas tera u destrukciju? To su samo neke od veoma kompleksnih i izazovnih tema kojima ćemo se baviti u novoj seriji „Pad“ – dodaje Vuletić.

Podsetimo, glumac Žarko Laušević pre deset godina napisao je knjigu „Godina prođe, dan nikad“, u kojoj je opisao šta se sve dešavalo kobne noći 31. jula 1993. godine, kada je usmrtio dvojicu momaka, a jednog ranio. U javnosti se od tada mnogo puta spekulisalo kako će se po ovoj knjizi napraviti film i serija, međutim, tek sada je došao taj trenutak. Prava za ekranizaciju je prodao pre više od godinu dana produkcijskoj kući koja potpisuje uspešne serijale „Tajkun“, „Močvara“, „Klan“,“Kalkanski krugovi“, „Feliks“, „Crna svadba“ i „Čudne ljubavi“.

Izvor:Alo

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Prijatelji

Dnevni trend