Radio Balkanfox
Ovo je majka Relje Popovića! (FOTO)

Ovo je majka Relje Popovića! (FOTO)

BILA JE UGLEDNA JUGOSLOVENSKA DIVA: Ovo je majka Relje Popovića! (FOTO)

Relja Popović, Foto: Dragan Kadić

Pevač Relja Popović nikada nije javno želeo da iznosi detalje o svojoj porodici. Dugo je čuvao svoju privatnost za sebe, a mediji su pisali da je još kao dete u drugoj godini života ostao bez oca.

Relju je odgajila majka koja je bila vrlo ugledna u svetu umetnosti i koja je bila uz sina do svog poslednjeg daha.

Majka Relje Popovića, Zoja Begoli bila je prva solistkinja baleta i dugogodišnji repetitor Narodnog pozorišta u Beogradu, pedagog baletske škole “Lujo Davičo” i profesor Akademije umetnosti.

U nacionalnom teatru zavladala je ogromna tuga kad se pronela vest o Zojinoj smrti. Ona je preminula 2. januara 2017. godine u 68. godini nakon duge i teške bolesti.

Pre smrti, Zoja je bila udata za poznatog glumca Faruka Beloglija, sa kojim je bila 10 godina u braku i čije je prezime nosila do smrti. Jugoslovenski glumac preminuo je 2007. godine posle duge bolesti, a isticao je da je balerina bila njegova najveća ljubav.

– Više ne govorim o ljubavima jer je postojala jedna prava ljubav i brak. Bili smo 18 godina zajedno. Mislim da je balerina i do danas zadržala moje prezime. Kad se završilo, završilo se, nažalost. Ostali smo prijatelji. Čujemo se telefonom povremeno. Najviše smo se čuli tokom rata. Kad smo shvatili da smo dobro, i ona i ja, sve ređe i ređe smo se čuli. Bogat sam tom ljubavlju, bogat sam tom ženom. Zahvalan sam joj što mi je pružila jedno saznanje, divnu ljubav, brak, divno druženje i divan deo života – rekao je Faruk u jednom intervjuu neposredno pred smrt, prenosi “Kurir”.

Bonus video:

Espreso čestitke: Ana Sević

00:13

Espreso čestitke: Ana Sević

(Espreso)
Espreso

radiobalkanfox

Dodaj komentar