Radio Balkanfox
Ovo je presudilo da ponovo bude Miranda Hobs

Ovo je presudilo da ponovo bude Miranda Hobs


Novo poglavlje serije „Seks i grad“ pod nazivom „I tek tako…“ stiglo je 9. decembra, kada je održana premijera prve dve epizode. Svakog četvrtka pratimo dogodovštine Keri Bredšo, Mirande Hobs, Šarlot Jork, ali i drugih likova koji su uvedeni u novu seriju. Jedna od glavnih protagonistkinja Sintija Nikson, koja je otelotvorila advokaticu Mirandu Hobs, prihvatila se i zahtevnog producentskog angažmana, a sada otkriva svoje viđenje priče, 25 godina kasnije.

Profimedia

 

Povratak je bio težak

‒ Jeste, veoma teško. Zaista nisam mislila da ću to uraditi. Miranda mi je otvorila put za pregršt sjajnih uloga, a što se više udaljavam od nje ponude su sve bolje, jer ljudi prestaju da me posmatraju samo kroz taj lik. Dakle, bila sam neodlučna u odluci da se vratim. Istovremeno sam razmišljala šta nam je činiti… Prosto, ne možemo da radimo iste stvari. To je jedna od sjajnih karakteristika ove serije – nismo se ponavljali. Uvek smo dozvoljavali likovima da se razvijaju umesto da jednostavno izvučemo neki trik koji je upalio pre tri godine, doteramo ga i ponovimo.

Šta je presudilo da pristane da se vrati

‒ Razgovarala sam sa izvršnim producentima Majklom Patrikom Kingom, Sarom Džesikom Parker i Kristin Dejvis o stvarima bez kojih ne mogu da se vratim. Zaprepastilo me je koliko su me pomno slušali i kako smo zajedničkim snagama radili na tome da ne samo preuredimo kuću, već i da izgradimo novu u kojoj će biti mesta za sve nas, ali i za nove likove.

Profimedia

 

Šta „I tek tako…“ predstavlja

‒ Naše junakinje su žene koje sada imaju oko 55 godina i samim tim su u menopauzi. A menopauza je, uprkos neprijatnim aspektima, sjajna tema za šalu. To je neverovatno dobar, pa i plodonosan period. Posmatram ga kao drugu adolescenciju. Kada ste adolescent, odvajate se od roditelja i porodice, postajete svoj gazda. To je veoma narcisistička faza života, jer razmišljate: “Ko sam ja? Šta želim? Šta mi je potrebno? Šta mogu da postanem?”…

Menopauza je slična. Ako ste život proveli radeći, verovatno ste u karijeri došli do tačke stabilnosti ili postignuća ciljeva. Možda ste, poput Mirande, stigli donekle, ali želite da odete i negde drugde. Ako ste gajili decu, ta faza se privodi kraju. Sve u svemu, iza vas su možda decenije kada ste mislili na sve druge osim na sebe. Brinuli ste o potrebama svih oko vas, a svoje stavljali na poslednje mesto. U pedesetim ste došli do tačke kada se stvari smiruju i možete narcistički, ali na veoma važan način ponovo da se usredsredite na sebe i postavite pitanja: “Ko sam ja? Šta želim da postanem? I šta mogu da postanem?” Samo zato što ste odrasla osoba ne znači da se svakodnevica mora odvijati po ravnoj liniji. To je veoma ispunjeno životno doba. Mnoge žene, zapravo, u tom periodu vrše krucijalne promene. U srednjem veku u tim godinama povlačile ste se iz sveta i odlazile u manastir da pišu ili slikaju, da se usredsrede na sebe i shvate ko su.

Profimedia

 

Bonus video:

24sedam TV

Instalirajte našu iOS ili
android aplikaciju –

24sedam
Vest koja vredi

24sedam

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Prijatelji

Dnevni trend