Radio Balkanfox
Plaža na kojoj se morski psi raduju ljudima

Plaža na kojoj se morski psi raduju ljudima


Konačno možemo zaboraviti na traume iz detinjstva koje nam je izazvao Spilbergov film “Ajkula”. Naprotiv, plivanje s morskim psima nikad nije bilo simpatičnije – barem ako pitate kupače na obalama latinoameričke države Belize.

Na severu zemlje, u plitkom zalivu koralnog grebena, nalazi se prava mala oaza koja privlači ronioce, plivače, ali i morske pse i raže.

Ovo podvodno područje prigodno je nazvano „Ulica morskih pasa“.

Razlog zbog koga svi zajedno plivaju u ovom području i niko ne izlazi u suzama, je taj što su morski psi mali i bezazleni. Više im priliči ime morski psići.

Profimedia

 

Lokalni ribari ih hrane, pa su se već toliko razmazili da prepoznaju zvuk motora broda i okupljaju se znajući da ih čeka ručak. Upravo ti momenti su najbolji za proučavanje morskih pasa i kupanje s njima, bez da i sami postanete ručak.

Morski psi su postali toliko druželjubivi da se nekad čini kako ih raduju kupači i ronioci koji im se pridružuju na dnu mora. Tome svedoče priče ronioca koji kažu kako su ih psi okružili i trljali im se o noge – poput mačaka!

Ali, vodiči naglašavaju da je ipak reč o morskim psima pa ako osećate strah gledajte ih sa sigurne distance. More u ovom području nije duboko, a čisto je i prozirno tako da imate zagarantovan pogled i lepe fotografije, piše punkufer.dnevnik.hr.

Bonus video:

24sedam TV

Instalirajte našu iOS ili
android aplikaciju –

24sedam
Vest koja vredi

24sedam

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Prijatelji

Dnevni trend