Radio Balkanfox
Preminuo poznati voditelj Igor Bogdanov, izdahnuo samo par dana nakon brata

Preminuo poznati voditelj Igor Bogdanov, izdahnuo samo par dana nakon brata


Igor Bogdanov koji se sa bratom blizancem Griškom proslavio u francuskim medijima, preminuo je danas u 72. godini života, samo šest dana nakon smrti svog brata. Bio je zaražen korona virusom.

Foto: Youtube/Printscreen

 

Francuski kanal BFMTV objavio je da je Igor Bogdanof preminuo okružen decom i porodicom. Bio je hospitalizovan nedelju dana zbog korona virusa. Ni Igor ni Griška nisu bili vakcinisani.

Griška Bogdanof je preminuo u pariskoj bolnici 29. decembra.

Braća su radila na francuskoj televiziji od kasnih sedamdesetih godina, gde su vodili naučnofantastične emisije. NJihove pseudonaučne izjave su često izazivale kritike naučne zajednice.

Foto: Youtube/Printscreen

 

Krajem 1990-ih braća su odbranila doktorske disertacije. Međutim, 2010. godine francuski nacionalni komitet za naučna istraživanja u oblasti matematike i teorijske fizike izjavio je da njihov rad nema naučnu vrednost.

Foto: Youtube/Printscreen

 

Braća su zbog svog izgleda i plastičnih operacija postali popularni mim na internetu. Korisnici društvenih mreža su ih često predstavljali kao vladare sveta iz senke, zbog čijih odluka padaju vlade i vrednosti kriptovaluta.

Prava imena braće su Igor Jurjevič i Grigorij Jurjevič Ostasenko-Bogdanov. NJihov otac je ruski umetnik tatarskog porekla Jurij Mihajlovič Ostasenko-Bogdanov (1928-2012), unuk oficira Borisa Bogdanova, koji je poginuo tokom Oktobarske revolucije. Tokom Drugog svetskog rata, 13-godišnji Jurij Bogdanov je završio na okupiranoj teritoriji i deportovan je na prinudni rad u Nemačku. Odatle je uspeo da pređe u Španiju, a posle rata je ostao u Francuskoj.

SVE PRŠTI OD LUKSUZA Tamara Đurić slavi ćerkin prvi rođendan, za proslavu iskeširan ogroman novac

Alo

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Prijatelji

Dnevni trend