Radio Balkanfox

Razbolela se od tuge, do smrti dozivala pokojnu ćerku

Podelite ovu vest


youtube.com/ Yousonso

Vera se nikada nije oporavila od ćerkine smrti…

Legendarna pevačica narodne muzike Vera Ivković preminula je 2012. godine u domu za stara lica u Rumi u 63. godini.

Popularna pevačica poznata je po hitovima koji se i danas pevaju, kao što je “Šuška se, šuška”, ali i “Moj dragane” i mnoge druge.

Kako prenosi “Objektiv” njeni prijatelji i poznanici tvrde da se pevačica drastično promenila nakon smrti ćerke Maje, koja je od neizlečive bolesti umrla u 27. godini, te da se od tog tragičnog događaja nikada nije kompletno oporavila. Ovaj gubitak nikad nije mogla da prihvati, zbog čega se i razbolela, a kako je četiri godine pre ćerke ostala i bez muža, njena smrt bila je samo kap u prepunoj čaši.

youtube.com/printscreen

Bio je jako vezan za baku…

– Za moju porodicu je to ružan period. Maja je bolovala od lupusa. Za nju nisam bio toliko vezan jer je zbog bolesti nisam često viđao. Više sam bio vezan za babu i dedu, po kom sam i dobio ime. On je prvi umro, a posle njega i Maja. Njena smrt je svima teško pala, ali je baki bilo najteže. Zbog toga se razbolela, a posle nekoliko godina i ona je preminula. Imala je dva šloga, pa smo je kasnije smestili u Centar za stara lica u Rumi- rekao je ranije za Stars Danilo Živković, unuk popularne pevačice, koji se takmičio u jednoj od sezona “Pinkovih zvezda”.

– Teško se borila s bolešću moje sestre Maje. To ju je koštalo zdravlja. Maja je rano obolela, u 15. godini, bolest je bila neizlečiva i umrla je u dvadeset sedmoj. Mama i tata su sve učinili da joj pomognu. Pomoć su tražili svuda. Nažalost, nije joj bilo spasa– rekao je njen sin pre nekoliko godina.

youtube.com/printscreen

Vera se pre ćerkine smrti stalno smejala…

Majina drugarica i koleginica Anđelka Govedarević ispričala je pre četiri godine da je Vera uvek volela da se smeje, ali da nije mogla da podnese da njene ćerke nema:

– Ona je ranije imala taj divni osmeh, toliko je volela da se smeje. Stalno smo jedna drugu zasmejavale. Jednom smo se i pred Titom usred pesme tako zasmejale. I sada pokušavam da iz nje izvučem osmeh. Uspem, nakratko, ali onda se ponovo povuče u sebe, krenu joj suze i samo doziva Maju.

Republika

Radio Balkanfox

Dodaj komentar