Radio Balkanfox

ROS BRON: Sezona u Formuli 1 mogla bi da počne bez publike

Podelite ovu vest

“Ako bismo startovali početkom jula, mogli bismo da imamo sezonu od 19 trka. Teško je, tri trke, pa slobodan vikend, pa tri trke, a zatim slobodan vikend, razmatramo sve mogućnosti i logistiku”, rekao je Bron za Skaj.

Sezona u Formuli 1 trebalo je da počne 15. marta u Australiji, ali je početak odložen zbog pandemije korona virusa. Sezona sigurno neće početi pre kraja juna, pošto je odloženo devet trka, a poslednja u Kanadi. Prva sledeća trka u kalendaru je trka za Veliku nagradu Francuske 28. juna.

Bron je ponovio da jedan od najvećih problema predstavlja putovanje i rekao da bi prvi put u istoriji Formule 1 trka mogla da bude održana bez publike.

“Mislimo da bi start u Evropi mogao da bude povoljan i da bi to bio dogadjaj zatvorenog tipa. Mogli bismo da imamo zatvoreno okruženje, u kojem ekipe dolaze čarterima, mi ih dopremimo do trkališta, osiguramo da su svi testirani na korona virus, da su zdravi, da nema rizika i da trka bude bez gledalaca. To nije sjajno, ali mislim da je bolje nego da uopšte nema trka”, naveo je on.

Bron je dodao da će trke Formule 1 pomoći sportu da preživi, istovremeno dajući milionima navijača veliki podsticaj, ali je istakao da niko neće biti stavljen u rizičnu situaciju pokretanjem šampionata.

Takodje, postoji i opcija da se sezona završi u januaru.

“Osam trka je minimum za priznavanje svetskog šampionata i mogli bismo to da ostvarimo do početka oktobra. Ali, uvek postoji mogućnost da se udjemo u sledeću godinu, da završimo u januaru, iako bi bilo odredjenih komplikacija što se toga tiče. Ove godine izbor je izmedju osam i 19 trka”, rekao je Bron.

Beta


Kurir


Izvor:Kurir

Radio Balkanfox

Dodaj komentar