Radio Balkanfox

Sestra ubijenog Afroamerikanca traži pravdu za smrt brata: Otpuštanje policajaca nije dovoljno

Podelite ovu vest

George Floyd Mineapolis Afroamerikanac

Foto: Tanjug/AP

Sestra Afroamerikanca koji je preminuo tokom policijske interevencije u Mineapolisu, oglasila se u sredu i zatražila pravdu za svoga brata, upozorivši da otpuštanje četvorice policajaca nije dovoljna kazna, izvestio je Rojters.

– Oni su ubice, ubili su mi brata i na njih se mora izvršiti dodatni pritisak. Otpuštanje iz policije nije dovoljno – izjavila je Bridžit Flojd, sestra nastradalog Džordž Flojda u emisiji Dobro jutro Ameriko ABC mreže.

Predstavnica policije Mineapolisa najavila je juče da će imena okrivljenih policajaca biti objavljena nakon razgovora sa svedocima, ali nije precizirala kada.

George Floyd Mineapolis Afroamerikanac

Džordž Flojd je preminuo nakon policijske intervencije Foto: Tanjug/AP

Da podsetimo, četvorica policajaca iz Mineapolisa otpuštena su zbog umešanosti u smrt Afroamerikanca, koji je umro nakon što je jedan od njih stao kolenom na njegov vrat i tako ga držao na zemlji skoro osam minuta, dok je on govorio da ne može da diše, prenosi CNN.

FBI istražuje incident koji se dogodio u ponedeljak uveče i koji je privukao veliku pažnju i osudu nacije nakon što se pojavio na društvenoj mreži.

Nakon nekoliko minuta moljenja dok je policajac svojim kolenom pritiskao njegov vrat, Flojd se nije pomerao, oči su mu bile zatvorene, a glava naslonjena na kolovoz.

Smrt Džordža Flojda (46) izvela je na ulice Mineapolisa hiljade ljudi. Oni su nosili parole na kojima je pisalo “Ne mogu da dišem” i isto uzvikivali.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Izvor:Telegraf

Radio Balkanfox

Dodaj komentar