Radio Balkanfox

SKANDAL! Lepa Brena i Boba na sudu, TUŽIO IH KUM


Teniski as i pevačica počeli su različito da gledaju na razvoj kompanije koju su pokrenuli zajedno, zbog čega je došlo do mimoilaženja.

Brena i BobaFoto: privatna arhiva / RAS Srbija

Brena i Boba

Nekadašnji teniserski as Slobodan Boba Živojinović zajedno sa suprugom Lepom Brenom pre više od tri godine odlučio je da stečeni kapital uloži u proizvodnju vina. Zajedno sa kumom Aleksandrom Vinčićem osnovali su 18. marta 2018. godine firmu koja će se baviti prozvodnjom vina “Vista Hill”, zbog koje se danas sude.

Predmet spora je podela vlasništva. Iako u Agenciji za Privredne registre stoji da su obojica vlasnici po pedeset odsto, kako saznajemo Aleksandar je odlučio da tuži partnera.

Inače Aleksandar je poznat među proizvođačima vina i suvlasnik je u Vinariji Molovin koja postoji od 2009. godine, a pored toga poseduje kompaniju koja se bavi gajenjem jabučastog i koštunjavog voća.

– Boba i Aleksandar odlučili su da se uortače i naprave sopstvenu vinariju. Muž Lepe Brene poznat je kao veliki ljubitelj gastronomije, te je želeo da napravi sopstvenu liniju vina. Sa druge strane, Aleksandar koji poseduje ogromnom znanje, a ima i firmu za uzgoj voća zajedno sa Bobom sklopio je dogovor i pokrenuo zajednički bizinis. U prve dve godine poslovanja sve je išlo kako treba uz manje trzavice, a onda su nekadašnji poslovni saradnici počeli da se razilaze u mišljenjima i stavovima kako treba da se vodi kompanija. Boba je uz pomoć supruge Brene uložio ogromne napore da promocija vina bude na najvećem mogućem nivou, tamo su vodili prijatelje i na društvenim mrežama ga reklamirali. Sa Aleksandrom se sada sude oko toga koliko je ko novaca uložio u proizvodnju vina. Postupak je pokrenuo Aleksandar – otkriva izvor naše redakcije koji je do detalja upoznat u ovaj slučaj.

Inače Brena i Boba trenutno uživaju u Majamiju, gde će regionalna muzička zvezda najverovatnije dočekati svoj 61. rođendan. Sa druge strane u trenutku pisanja ovog teksta pozvali smo Živojinovića koji na naše poruke i pozive do zaključenja ovog broja nije odgovarao.

Boba je ranije objasnio da su Aleksandar i on kumovi.

– Naš prijatelj i vlasnik vinarije bio je pravi inicijator čitave te priče. Kasnije smo postali kumovi, moj sin Stefan je krstio njegovog sina, a on je izuzetno vredan čovek i možda je najveći proizvođač na ovim prostorima. Od kumstva smo počeli da pravimo zajedničko vino. Vrlo smo prepoznatljivi na našem tržištu, ne samo Srbije, već Crne Gore i Hrvatske. Ima nas i u Sloveniji – ispričao je Boba tokom promocije vina, a potom je otkriveno da su u Divošu kupili zemljište od 1.53 hektara.

– Ovo što smo započeli u Divošu, po savetu stručnjaka je jedna regija gde bismo napravili vinariju. Mislimo da je to samo jedan početak, imamo planove razvoja. Kažem da idemo korak po korak – pričao je Boba kada su pokretali biznis.

Brena: Boba me je uvukao u čitavu priču sa vinom

Na promociji vina koja je, pre nekoliko godina, upriličena u jednoj amabasadi u Beogradu pojavila se Lepa Brena koja je objasnila na koji način ju je suprug “uvukao” u ovaj biznis:

– Boba kao poznati hedonista za jedan dobar i ugodan život, a isto tako kao čovek koji je poznavalac biznisa, spaja pametno, mudro i korisno. Naravno, povlači sve nas za sobom, tako da zaista nikada nisam verovala da ćemo raditi i imati našu vinariju. Kao i naše asortimane vina. Sa ponosom mogu da kažem da mi je drago što sam involvirana u celu priču – izjavila je muzička zvezda.

VIDEO: Lepa Brena o Ceci kao novom članu žirija Zvezda Granda


[ad_2]
Blic

radiobalkanfox

Dodaj komentar