Srpsko jedinstvo

Podelite ovu vest


Ne prođe dan da neko iz lažne elite u Srbiji napadne ono što je srpsko i što je sveto. Najviše im smeta srpsko jedinstvo.

Njima kao da ništa naše, srpsko i pravoslavno nije sveto.

Smeta im i spomenik Stefanu Nemanji, i srpska zastava i Dan srpskog jedinstva i predsednik Srbije. Sreća naša da je ta lažna elita u ubedljivoj manjini.

Za razliku od njih ogromna većina građana se ponosi velikim praznikom koji se obeležava 15. septembra Danom srpskog jedinstva.

Često sam i sam meta njihovih sramnih napada. Napadaju me što sam poslanik i odbornik SNS, što navijam za Zvezdu i što sam rođen u Hercegovini.

Na poslednjoj sednici Skupštine opštine Vračar sam napadnut i kritikovan od strane dela opozicije što sam išao službeno u London pre četiri godine i što sam pre 42 godine rođen u Trebinju u srpskoj Hercegovini u Republici Srpskoj.

Osećam kada bi došlo do promene vlasti da bi ovako glasila osuđujuća presuda:

“Osuđuje se Uglješa Mrdić na doživotnu zatvorsku kaznu, jer je 18. marta 1978. godine rođen u Trebinju i što se doselio u Beograd leta 1985. godine. Oduzimaju mu se sva građanska prava, jer je napustio teritoriju Srbije septembra 2016. godine i otišao na službeni put u London, iako su mu organizatori skupa platili i smeštaj, hranu i put, a sam se odrekao pripadajućih dnevnica. Pošto nikada ništa nije radio protiv države i nacije i nikada ništa nije ukrao niti počinio neko krivično delo ili prekršaj, nećemo ga još uvek streljati“.

E, tako bi otprilike izgledalo kada bi bolesni umovi preuzeli vlast u Srbiji.

Inače, da znate da sam te jeseni 2016. godine na mirovnoj konferenciji, koja je održana u sali britanskog parlamenta ponosito seo na mesto koje je bilo namenjeno meni i gde je stajala srpska zastava. Posle niza uvreda od strane bivšeg predsednika tzv. Kosova Fatmira Sejdijua na račun srpskog naroda i Srbije, javio sam se za reč i zatražio da se albanski predstavnik smesta izvini srpskom narodu i Republici Srbiji, kao i domaćini skupa, jer je vređana moja država i nacija ili smesta napuštam skup, održavam konferenciju za novinare i prvim avionom napuštam London i vraćam se u Srbiju. Domaćini su se izvinili i opomenuli Sejdijua. Iako mi se Sejdiju unosio u lice, rekao sam mu da ga se ne bojim i da nikome nikada neću dopustiti, a naročito predamnom, da vređa moju državu i narod.

Toliko o mom famoznom putu u London…

Inače, nemaju pravo samo oni koji su za Borisa Tadića, Dragana Đilasa i Vuka Jeremića da putuju po svetu. Valjda i mi rodoljubi i predstavnici Srpske napredne stranke imamo pravo da idemo i u London, i u Moskvu, Brisel, Vašington, Peking, Berlin i Tokio i predstavljamo naš narod i državu.

Imam i jednu poruku za sve ove iz lažne elite, među kojima su neki i akademici, profesori, lekari, glumci i političari: „Ponosim se time što se zovem Uglješa Mrdić, što sam Srbin i pravoslavac, što sam državljanin Republike Srbije, što sam rođen u srpskoj Hercegovini i u Republici Srpskoj, što od 1985. godine živim u mom Beogradu, što sam najveći deo svog života proveo na predivnom Vračaru. Ponosim se što sam deo svog života proveo u Trebinju i Mostaru i ponosim se mojim narodom gde god živeo u Srbiji, BiH i Crnoj Gori i u drugim delovima bivše Jugoslavije. Ponosim se mojom porodicom, mojim Beogradom i Srbijom, Trebinjem i Republikom Srpskom, SNS i predsednikom Aleksandrom Vučićem i što se svaki dan kao poslanik, odbornik i društveni radnik borim da dam svoj doprinos da našoj državi i našem narodu bude bolje. I želim Vam jednog dana da se opametite i da iskreno kažete „Živela Srbija!“.

Podsećam sve ove kritičare velikog praznika Dana srpskog jedinstva, da Srbija i Republika Srpska danas slave zajednički praznik, Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave. Ovaj datum je izabran jer je tog dana 1918. godine probijen Solunski front. U nezaustavljivom jurišu, srpska vojska je ne žaleći živote i ne gledajući na gubitke, za 45 dana prešla oko 600 kilometara potiskujući neprijatelja i oslobađajući zemlju.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je, povodom Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, da se srpski narod ubuduće mora boriti za slobodu političkim sredstvima.

„Danas slavimo jedinstvo i slobodu. Danas slavimo proboj Solunskog fronta. A među tim borcima bilo je više od 10 odsto dobrovoljaca iz Hercegovine, Krajine, Like, Dalmacije. Zato je veoma važno kada se suočavamo sa velikim izazovima, bez obzira na naše ekonomske uspehe, moramo da budemo jedinstveni. Da budemo pametni i da se političkim sredstvima borimo za slobodu srpskog naroda“, istakao je Vučić čestitajući praznik narodu Republike Srpske, Srbije i svim Srbima u svetu uz poruku da ujedinjeni možemo da osiguramo budućnost naše dece.

Živela srpska zastava! Živeo Dan srpskog jedinstva!Info24

Radio Balkanfox

Dodaj komentar