Šta je bila glavna tema razgovora Dodika i Plenkovića?

Podelite ovu vest


AUTOR:

DATUM I VREME:
16.09.2020. 22:31

Glavna tema razgovora premijera Hrvatske Andreja Plenkovića i srpskog člana Predsedništva BiH Milorada Dodika, bila je dalji razvoj saobraćajnog povezivanja Hrvatske i BiH, s posebnim naglaskom na izgradnju novog drumskog mosta kod Gradiške i pristupnih saobraćajnica, saopšteno je iz hrvatske Vlade posle današnjeg sastanka u Zagrebu.

Milorad Dodik, Andrej Plenković

Milorad Dodik, Andrej Plenković, Foto: Tanjug

“Taj most je zajednička investicija Hrvatske i BiH, kojom će se bitno povećati volumen i protočnost prometa ljudi i robe, na korist obe zemlje”, naglašava se u saopštenju.

Plenković je, kako se dodaje, istakao važnost povratka prognanih Hrvata, kao i zaštite njihove imovine, prenosi RTRS.

“Na sastanku je potvrđeno da će trasa auto-puta Banjaluka – Prijedor ići alternativnim pravcem, čime će se zaštititi imovina Hrvata na tom području i izbeći rušenje njihovih kuća”, kaže se u saopstenju.

Navodi se da su Plenković i Dodik razgovarali i o snažnijoj privrednoj saradnji, ulaganjima, podršci Hrvatske evropskom putu BiH, te situaciji na jugoistoku Evrope, kao i o problemu nezakonitih migracija.

Osim sa Plenkovićem, Dodik se danas u Zagrebu sastao i sa predsednikom Hrvatske Zoranom Milanovićem, a posetio je i Sabornu crkvu i razgovarao sa mitropolitom zagrebačko-ljubljanskim Porfirijem.

Izvor:Alo

Radio Balkanfox

Dodaj komentar