Radio Balkanfox

Stop trovanju pasa! “Borba za Džekija” protest ljubitelja životinja

Podelite ovu vest

facebook.com/Borba za Dzekija

Borba za Džekija

Upućeni su i zahtevi da se zaustavi zlostavljanje i protivzakonito ubijanje životinja u prihvatilištima.

Organizatori protesta poručili su da Srbija ima dobar Zakon o dobrobiti životinja i sve ostale zakone koji se tiču zaštite životinja i pozvali nadležne da počnu sa primenom tih zakona.

Glumica Gorica Popović, koja je podržala taj protest, kazala je da je Džeki svaki napušteni pas i mačka koji nisu birali i nisu želeli da žive na ulici, ali ih je čovek izdao.

– Dosta nam je da ih truju, da ih ubijaju, tuku, da ih drže u kavezu ili na lancu od jednog metra ceo život. Dosta nam je da šinteri po 30 ili 40 njih nabijaju u prikolice metar sa metar, gde umiru od gušenja. Dosta nam je da se prihvatilišta čuvaju kao zatvori da ne možemo da ih obiđemo i pomazimo, da ih nahranimo. Dosta nam je da se niko ne kažnjava zbog monstruoznosti prema njima – rekla je Popovićeva.

facebook.com/Borba za Dzekija

Pionirski park okupio zaštitare životinja

Na protestu je rečeno i da se u Srbiji dnevno ubije između 300 i 500 pasa iako je u našoj zemlji to zabranjeno zakonom.

Protest u Beogradu podržala su mnoga udruženja, među kojima i Levijatan.

Tanja Ostojić iz Udruženja za zaštitu životinja Alfa najavila je da je sledeći potez da predaja zahtevi koje su građani podržali svojim potpisima.

– Nadamo se da će nadležni uvideti da moraju da sarađuju sa aktivistima kako bi se problem napuštenih životinja rešio, ali pre svega zahtevamo da policija i tužilaštvo hitno počnu da postupaju radi otkrivanja trovača koji bacaju otrove po celoj Srbiji i ugrožavaju i naše živote – kaže Ostojićeva i upozorava da to nije stvar samo životinja, već uređenosti države i bezbednosti građana.

– Neće mnogo proći dok neki čovek ili dete ne nastrada od otrova – zaključila je ona.
Izvor:Republika

Radio Balkanfox

Dodaj komentar