OVE TRI STVARI NIKAKO NEMOJTE RADITI PRVOG JANUARA! A evo šta treba učiniti da bi se u narednoj godini KUPALI U NOVCU!

Tanjug/S. AĆIMOVIĆ

Bez obzira na to da li sebe smatrate sujevernom osobom, neka mala pravila i rituali se provlače iz godine u godinu, tako da su na određeni način postali deo naše kulture, pa postoje stvari za koje se tvrdi da ih nikako ne treba raditi 1. januara. 

Takođe, postoje i rituali za koje se veruje da donose sreću. 

Šta nikako ne treba da se nađe na jelovniku 

Kada je praznična trpeza u pitanju, prema verovanju nekih kultura, ako pripremate jelo od mesa, poželjno je da to bude meso životinja koje nemaju krila (dakle, bez piletine i ćuretine). Time se navodno obezbeđuje da blagostanje ostane u vašoj kući, odnosno da ne “odleti” sa stola.

Posao uprkos praznovanju 

Veruje se da prvog dana Nove godine treba obaviti neki simboličan posao. Ako ste na poklon dobili rokovnik, upišite datum, nekoliko reči… Razmišljajte o poslu makar nekoliko minuta tog dana. Prema verovanju, taj čin simbolizuje da ćete u toku naredne godine imati dovoljno posla i da ćete ga sa voljom raditi.

Poljupci za sreću

Preporučuje se da se u ponoć obavezno razmene poljupci sa dragim osobama. To se smatra potvrdom da će i u predstojećoj godini vaša ljubav i bliskost trajati, prenosi Stil.