Radio Balkanfox
Svi smo plakali zbog “Dare iz Jasenovca”, a evo gde je glavna glumica sada i šta radi nakon uspeha

Svi smo plakali zbog “Dare iz Jasenovca”, a evo gde je glavna glumica sada i šta radi nakon uspeha

Mlada glumica Biljana Čekić (13) oduševila je čitav region ulogom male Dare u filmu “Dara iz Jasenovca”, koji je publika imala priliku da vidi u februaru 2021. Biljana je nedeljama bila glavna tema svih medija, a nakon toga se povukla iz javnosti.

Biljana živi u selu Sreflije, kod Kozarske Dubice, a preko noći njeno ime zapamtio čitav Balkan. Pohvale za ulogu Dare su se svakodnevno nizale, a talentovana mlada glumica dobila je niz nagrada i priznanja, među kojima su i “Povelja Srbski đak”, kao i nagrada Grada mladima.

Manastir Hilandar dodelio joj je stipendiju, uz nadu da će joj stipendija pomoći da se uspešno školuje i “da prebrodi sve teškoće sa kojima se danas susreću ona, njena porodica i srpski narod koji živi na stradalnom području Kozarske Dubice”.

U mesecima koji su usledili nakon televizijske premijere filma, Biljana je ispunila svoju veliku želju – prvi put je bila na letovanju na moru. Ona je posetila Budvu, gde se, između ostalog, srela sa trojkama Lukom, Simonom i Jakovom, koji su u filmu glumili lik njenog brata Buda.

Biljana je tokom boravka u Crnoj Gori posetila i manastir Ostrog. Nakon letnje sezone, Biljanin život nastavio se uobičajenim tokom.

Ustaje pre šest, kada odlazi u školu, a čim se završe časovi, dolazi kući gde posle završenog domaćeg pomaže porodici oko održavanja imanja.

Ne predstavlja joj problem da vodi računa oko male farme, hrani stoku i da pomaže na njivi, a kada joj vreme dozvoljava voli da se igra sa mlađim bratom i starijom sestrom.

U nastavku školovanja, Biljana Čekić planira da upiše glumu, piše Blic.

Video: Miloš Biković oduševio Biljanu Čekić: Nadam se da ćemo se uskoro sresti u kadru

(Telegraf.rs)

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Telegraf

radiobalkanfox

Dodaj komentar