Radio Balkanfox
Tinejdžer poželeo gitaru, a dobio stan: Lično Putin mu ispunio želju

Tinejdžer poželeo gitaru, a dobio stan: Lično Putin mu ispunio želju

Gitara, devojka, devojčica

Foto: Pixabay

Ruski predsednik Vladimir Putin pomogao je porodici dečaka koji je maštao o gitari da u okviru kampanje “Jelka želja” reši stambeno pitanje.

Mark Kobljenjev, 14-godišnjak iz Moskovske oblasti, želeo je da za Novu godinu dobije gitaru, ali je predsednik u razgovoru sa njegovom majkom Nadeždom saznao da njih dvoje žive sa prijateljima u porodici sa više dece.

Putin je obećao da će razgovarati sa šefom regiona kako bi pomogao dečaku i njegovoj majci, kao i onima koji su im pružili utočište, piše RIA novosti, prenosi Tanjug.

Predsednik je danas pozvao Marka i Nadeždu, koji su u svom novom stanu i dečaka je najpre pitao o časovima muzike.

Dobio si gitaru. Moraćeš da vežbaš. Mislio sam da će biti bolje ako budeš imao svoju sobu za bavljenje muzikom – rekao je Putin.

Mark je obećao da će naučiti da svira gitaru i da će otpevati pesmu za predsednika.

– Za mene? Hvala. A koju? – interesovao se Putin, a dečak je odgovorio da će to biti pesma “Visina” ruskog umetnika Vladimira Visockog.

Kampanja “Jelka želja” održana je ove godine od 15. novembra do 15. decembra. U okviru te akcije ispunjavaju se želje deci sa posebnim potrebama, sa invaliditetom i siročićima ili deci iz porodica sa niskim primanjima.

(Telegraf.rs)

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Telegraf

radiobalkanfox

Dodaj komentar