Radio Balkanfox

Upotreba hlorokina u Brazilu | N1 Srbija

Podelite ovu vestPredsednik Brazila Žair Bolsonaro proširio je upotrebu hlorokina, leka protiv malarije, za lečenje pacijenata sa blažim simptomima koronavirusa, prenela je agencija AP.

Lek je promovisao američki predsednik Donald Tramp koji je rekao da je dobar protiv koronavirusa, iako ne postoje klinički dokazi o efikasnosti tog leka za lečenje virusa.

Hlorokin se u Brazilu već koristi za lečenje pacijenata sa ozbiljnijim simptomima Kovida-19, ali je Bolsonaro sad proširio spisak upotrebe leka na pacijente sa blažim simptomima kao što su stomačni bolovi, kašalj i visoka temperatura.

Bolsonaro, koji koronavirus upoređuje sa “slabijim gripom”, rekao je da još ne postoje naučni dokazi ali se lek koristi u Brazilu i u celom svetu.

Svetska zdravstvena organizacija (SZO) u petak uveče je upozorila da se pandemija koronavirusa širi u Južnoj Americi koja je postala “novi epicentar” zaraze.

Brazil, koji je u tom delu sveta zemlja koja je najviše pogođena koronavirusom, sada je druga država posle SAD po broju inficiranih.

U Brazilu je od koronavirusa umrlo 21.048 osoba i šesta je zemlja po broju smrtnih slučajeva u svetu, posle SAD, Velike Britanije, Italije, Francuske i Španije.  

Sve informacije o koronavirusu možete pročitati u Blogu uživo i na stranici Koronavirus.
Izvor:N1

Radio Balkanfox

Dodaj komentar