Radio Balkanfox

Urnebesni odgovori viktorijanskih usedelica na pitanje zašto se nisu udale


Da nije bilo doktora Boba Nikolsona verovatno bi veliki broj ljudi ostao uskraćen za sjajne odgovore koje su ponudile neudate žene jednom viktorijanskom časopisu. Sve to doktor je objavio na društvenoj mreži Tviter.

Pročitajte i ovo:

Godine 1889. časopis “Tit-Bits” ponudio je nagradu onoj usedelici koja da najbolji odgovor na pitanje zašto je još uvek sama. Odgovori viktorijanskih dama su bili toliko urnebesni i iskreni da časopis nije nagradio samo jednu već njih 15. Svaka je kao nagradu dobila pet šilinga, što bi odgovaralo današnjoj vrednosti od 26 dolara.

– Zato što ne želim da povećavam svoj zverinjak i smatram da je muškarac manje poslušan od psa, manje nežan od mačke i manje zabavan od majmuna.

– Sad sam samo mlekarica. Da sam u braku, morala bih da budem žena, majka, medicinska sestra, domaćica, sobarica, krojačica, pralja, mlekarica i stalna čistačica.

– Postoje druga zanimanja u kojima su sati kraći, posao ugodniji, a plata možda bolja.

Pixabay

– Jer je dobar muškarac redak, ali budala ima mnogo, zato sam slobodna sa dvadeset i sedam.

– Zato što su muškarci poput torti s tri ugla – oku ugodni, ali pažljivijim pregledom shvatite da su šuplji i ustajali.

– Ja sam zapušten teret blaga na obali venčanog mora.

Pixabay

– Poput divljeg mustanga iz prerije koji nesputano luta, zabacujući glavu krajnje omalovažavajući prilaz lasu koji ga, ako mu se jednom stavi oko vrata, proglašava zarobljenim, draže mi je biti na slobodi nego dopustiti muškarcu da na mene baci bračni laso.

– Brak je poput električne baterije, jednom kad se uhvatite za ruke ne možete je pustiti, koliko god to bolelo. I kao kad odlučite da se spustite niz tobogan, morate ići do samog kraja, koliko god bilo rupa i neravnina na njemu.

– Zato što sam poput komada retkog porculana, lomljiva i popravljiva, ali teško spojiva s drugim porculanom.

Pixabay

– Na moj razlog zašto sam usedelica odgovara citat iz knjige “Ukroćena goropad”: “Od svih živih muškaraca nikada nisam videla to posebno lice koje bih mogla zamišljati više od bilo kojeg drugog.”

– Zato što sam engleska dama, a Amerikanci monopoliziraju tržište – piše Ranker, a prenosi 24sata.hr

– Zato što sam poput dobrovoljaca: uvek spremna, ali još uvek nepotrebna.

Pročitajte i ovo:

– Džona, kojeg sam volela, u njegovoj kancelariji zamenila je devojka koja radi istu količinu posla koju je on obavljao za polovinu njegove plate. Nije mogao da zaradi dovoljno novca za održavanje kuće, pa je otišao u inostranstvo. Zato sam i dalje usedelica.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam

24sedam

radiobalkanfox

Dodaj komentar