Radio Balkanfox

(UŽIVO) Vučić na Međunarodnom sajmu naoružanja i vojne opreme “Partner 2021” – Idemo u korak sa svetom (VIDEO)


Aleksandar Vučić

Foto: Srbija Danas/Milana Pavković

Otvaranje međunarodnog sajma naoružanja i vojne opreme “Partner 2021” je u Hali 1 na Beogradskom sajmu

Predsednik Aleksandar Vučić otvara 10. Međunarodni sajam naoružanja i vojne opreme “Partner 2021”.

Otvaranje je u 10 sati u Hali 1 na Beogradskom sajmu.

PANDORINI PAPIRI IH URUŠAVAJU – BLOK SE SUOČAVA SA NAJVAŽNIJIM ISPITOM! Da li smo svedoci cepanja EU po njenim šavovima?

PANDORINI PAPIRI IH URUŠAVAJU – BLOK SE SUOČAVA SA NAJVAŽNIJIM ISPITOM! Da li smo svedoci cepanja EU po njenim šavovima?

MOMIROVIĆ: Ubrzani radovi na gradilištima Azvirta, most na Savi završavamo šest meseci pre roka (FOTO)

MOMIROVIĆ: Ubrzani radovi na gradilištima Azvirta, most na Savi završavamo šest meseci pre roka (FOTO)

“SAMO SUVERENE ZEMLJE MOGU ŠTITITI INTERESE SVOJIH NARODA” Predsednik Vučić poslao moćnu poruku (FOTO)

“SAMO SUVERENE ZEMLJE MOGU ŠTITITI INTERESE SVOJIH NARODA” Predsednik Vučić poslao moćnu poruku (FOTO)

Vučić krenuo u obilazak prikaza naoružanja na Sajmu 

Predstavnici su Vučića upoznali sa novim tehnologijama u naoružanju koje se razvijene. Predsedniku je pokazano vozilo nazvano u čast preminulog ambasadora Srbije u Rusiji, Miroslava Lazanskog.

Predsednik je primetio potpis Miroslava Lazanskog, dok je njegova supruga Tamara Lazanski prokomentarisala da je to potpis iz njegovog starog pasoša. Ona je naglasila da bi Miroslav bio ponosan na to što ovo vozilo nosi njegovo ime. 

 

Predsednik se obraća na Međunarodnom sajmu naoružanja i vojne opreme

– Velika mi je čast da vam poželim dobrodošlicu na sajmu naoružanja Partner 2021. Želim da čestitam na organizaciji ovog sajma i Jugoimportu SDPR – rekao je Vučić na početku obraćanja.

Predsednik je istakao da su na sajmu prikazani najveći poduhvati srpske odbrambene industrije i dodao da je za Srbiju važno da izabere one kategorije naoružanja u kojima možemo da se takmičimo na tržištu sa ostalim zemljama. 

– Omiljeno oružje našeg Generalštaba je Lazar 3. Ljudi treba da znaju da ni običan Lazar a ni Lazar 2 nisu bili deo naše vojske. Danas to jesu. Idemo u korak sa svetom – kazao je Vučić.

Nakon obraćanja, predsednik je otkrio borbeno vozilo “Lazanski”, nazvano po preminulom ambasadoru i novinaru Miroslavu Lazanskom. Otvaranju prisustvuju i sin i supruga pokojnog Lazanskog.

10. Međunarodni sajam naoružanja i vojne opreme “Partner 2021”

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić otvoriće danas 10. Međunarodni sajam naoružanja i vojne opreme “Partner 2021”.

Otvaranje je najavljeno za 10 sati u Hali 1 Beogradskog sajma, a cilj manifestacije je predstavljanje naoružanja i vojne opreme – složenih artiljerijskih i raketnih sistema, savremenog streljačkog naoružanja i municije, borbenih oklopnih vozila, elektronske opreme, lakih aviona, novih radara, raznih trenažera, zaštitine balističke opreme, borbenih patrolnih čamaca, saopštili su organizatori.

Međunarodni sajam naoružanja i vojne opreme posećuju brojne visoke delegacije iz celog sveta, kao i predstavnici NATO, Evropske odbrambene agencije i ostalih međunarodnih vojno-bezbednosnih organizacija.

Prvi dan sajma, koji se inače održava svake druge godine u junu, ove godine podudara se za završnim danom samita Pokreta nesvrstanih, organizovanog povom obeležavanja 60. godišnjice osnivanja tog pokreta.

Sajama naoružanja biće otvoren od 11. do 13. oktobar samo za poslovne posetioce od 10:00 – 17:00 časova, a 14. oktobra10:00 do 19:00 časova za poslovne posetioce i publiku.

Cena ulaznice je 350 dinara, a 200 dinara za grupne posete više od osam osoba.

Vučić se sastaje sa Saidom Šengrihom

Tokom posete sajmu Vučić će se sastati i sa načelnikom Generalštaba Nacionalne narodne armije Narodne Demokratske Republike Alžir, generalom Saidom Šengrihom.

 


SrbijaDanas

radiobalkanfox

Dodaj komentar