(VIDEO) BRANKA KATIĆ POSLE 20 GODINA NA SCENI U BEOGRADU Niko nije mogao da odvoji pogled od bine, a došla je da je gleda i jedna POSEBNA ŽENA

Podelite ovu vest


Proslavljena glumica Branka Katić sinoć se nakon 20 godina vratila na srpsku pozorišnu scenu.

Branka Katić oduševila je publiku ulogom baronice Sofi u predstavi “Sumrak bogova”, koja je izvedena na maoj sceni “Predrag Pepi Laković” Beogradskog dramskog pozorišta.

Da je publika s nestrpljenjem čekala da ponovo vidi maestralne izvedbe slavne glumice dokaz je i gromoglasan aplauz kojim je, zajedno sa kolegama, ispraćena sa scene.

Ulogu baronice Sofi prethodno je igrala Branka Šelić, koja je zbog obaveza u Ateljeu 212 i novog projekta u JDP-u morala da napusti ovu predstavu, premijerno izvedenu u oktobru prošle godine.

Branka Katić na premijeri u BDP-u

Foto: Vladimir Šporčić / RAS Srbija

Branka Katić na premijeri u BDP-u

Branka Katić je tokom jula meseca doputovala iz Londona, gde godinama živi sa porodicom, kako bi se priključila ansamblu na probama.

Radnja komada “Sumrak bogova” smeštena je u vreme procvata nacizma u Nemačkoj i prati raslojavanje i sukobe unutar društva kroz moralni raspad jedne aristokratske porodice u novim istorijskim okolnostima.

U publici se sinoć našla i Milica Šćepanović, udovica legendarnog glumca Nebojše Glogovca, koja je uživala u predstavi.

Milica Šćepanović, udovica Nebojše Glogovca

Foto: Vladimir Šporčić / RAS Srbija

Milica Šćepanović, udovica Nebojše Glogovca

Branka Katić bila je velika Glogovčeva prijateljica, a nedavno je otvorila i manifestaciju Dani Nebojše Glogovca u Trebinju i tom prilikom održala emotivan govor.

– Retki su ljudi sa toliko dara, toliko suštinskog razumevanja ljudske duše i sposobnosti i želje da to svima nama podare. Sa Nebojšom smo svi bili bolji, mudriji, duhovitiji i uvek, baš uvek radosni. Toliko nam je svima dao i pokazao kako se voli do kraja, kako se živi punim plućima, kako se ne štedi ni trun energije već sve ide u slavu istine, ljubavi, lepote i te naše umetnosti za koju je imao čaroban dar. Divan drug, moćan glumac, nežni dasa, faca, naš Glogi – rekla je, između ostalog, u svom govoru Branka Katić.

Ostale fotografije sa predstave “Sumrak bogova” pogledajte u galeriji.

Izvor:Blic

Radio Balkanfox

Dodaj komentar