Radio Balkanfox

Za zlatnog olimpijca teretana predstavlja glavni izvor snage i energije – Muški magazinOvaj plivač u teretani može dostići veoma zavidne cifre, posebno za čoveka koji je specijalizovani atleta, ali i nekoga ko je visok nešto preko 190 i težak gotovo 88 kg. On može podići 90 kg, što je nešto iznad njegove kilaže i njegov maksimum iz čučnja iznosi 175 kg, ali trening ovog plivača cilja ka maksimalnim performansama u bazenu, tako da Dresel održava svoje programe strukturno labave. “Jednostavno ne moram kreirati rasporede, što mi pruža preko potrebnu slobodu. Moj trener i ja uglavnom biramo vežbe za koje smatramo da su prave tog dana, mada ja uvek želim da osiguram dodavanje brojnih drugih vežbi snage kako bih začinio celokupan trening.”

Ovaj osećaj slobode tokom treniranja daleko je važniji Dreselu prilikom susretanja sa različitim izazovima koje nameće pandemija, kao što je bilo odlaganje Olimpijade, koje ga je primoralo da prebaci svoje rutine u garažni prostor koji mu je služio kao kućna teretana. Kako bi iskoristio situaciju na najbolji način, uprkos činjenici da nije znao kada će ponovo biti u mogućnosti da se takmiči, Dresel nije usporavao sa svojim vežbama, konstantno beležeći svoje rutine, kako bi postajao sve bolji iz sesije u sesiju.

Vežbe u teretani predstavljaju mnogo više za Dresela od priprema za bazen. On je svoju teretanu pretvorio u posebno mesto, u kome se može fokusirati na sebe bez prevelikih pritisaka, koji dolaze sa titulom takmičara na visokom nivou. “Treninzi snage su veoma važan deo programa svakog atlete, ali za mene oni su postali gotovo kao svetilište. Naravno, oni mi pomažu da razvijem energiju i eksplozivnost koja mi je potrebna kako bih se trkao, ujedno predstavljajući predivnu pauzu od rada u bazenu, ali i priliku da poboljšam svoje performanse, kako mentalne, tako i fizičke. U teretani, vi izvlačite ono što pred sebe postavite. Ovde nema mesta izgovorima, korišćenja prečica ili pružanja polovičnog napora.”

N.Đ.

Muski magazin

radiobalkanfox

Dodaj komentar