Radio Balkanfox

Žan Pol Belmondo imao je živopisan život


tanjug/ap

Žan Pol Belmondo preminuo je

Legendarni glumac francuskog glumišta Žan Pol Belmondo preminuo je danas, a kako prenose strani mediji, on se, nakon infarkta koji je preživeo 2001. godine, nije potpuno oporavio.

Žan Pol Belmondo, proslavio se šestdesetih godina prošlog veka, a njegova aspiracija nije oduvek bila gluma. Kao dečak, više je voleo sport nego školu, a posebno se pronalazio u boksu. Naime, Belmondo je svoju profesionalnu boksersku karijeru imao od 1949. do 1950. godine, a uprkos činjenici da je bila vrlo kratka, ova karijera bila je izuzetno plodnosna, te je bio među najboljima u ovom sportu. Međutim, on nije mogao da podnese svoje promenjeno lice u ogledalu, te je od ove uspešne karijere odustao:

– Prestao sam da se bavim sportom kada je lice koje vidim u ogledalu počeo da se menja.

Nakon toga, krajem svojih tinejdžerskih dana, Belmondo počinje da se bavi glumom i postiže neverovatne uspehe u svojoj školi. Zatim počinje da gradi svoju glumačku karijeru, a filmom “Breathless” dostiže svetsku slavu. Neki od njegovih najvećih ostvarenja su “Trapped by Fear”, “Letters By a Novice”, “The Thief of Paris”. Belmondo je u jednom trenutku morao da napravi pauzu, a tada je to objasnio ovako:

tanjug/ap

Žan Pol Belmondo iza sebe je ostavio mnogo filmova

– Jedan dan shvatio sam da mi život prolazi pored mene i odlučio sam da napravim pauzu, a onda sam osetio da mogu ponovo da stvaram, pa sam nastavio tamo gde sam stao.

Kao i u filmu i u boksu, Belmondo ni u ljubavi nije bio mnogo stabilniji te je bio sa mnogo žena, a oženio je dve. Prvi brak sa Elodi Konstantin započeo je 1952. godine, a ona mu je rodila troje dece, Patriciju, koju je ubila vatra 1993. godine, Florens i Paula. Svega 14 gosina kasnija  Elodi je potpisala papire za razvod. Nakon nje Belmondo je išao iz veze u vezu, sve dok 1989. godine nije upoznao 30 godina mlađu plesačinu Nati, koja mu je rodila i četvrto dete. Oni su se venčali 2002. a razveli 2008. godine.Republika

radiobalkanfox

Dodaj komentar