Radio Balkanfox

ZAVRŠEN JE ŠESTI PO REDU TENISKI MEMORIJAL „ANASTASIJA BEBA STAJIĆ“ – ANĐELI NIKADA NE ODLAZE… –


 Na terenima Teniske akademije „Janko Tipsarević“ od 18-21. septembra 2021. godine održan je šesti po redu memorijalni turnir „Anastasija Beba Stajić“, u spomen na prerano preminulu teniserku Srbije Anastasiju Bebu Stajić, koja je život izgubila 2014. godine u tragičnoj saobraćanoj nesreći na Adi Huji.


Na šestom po redu memorijalnom turniru „Anastasija Beba Stajić”, koji je pre dve godine godine ušao u prvu kategoriju najrespektabilnijih takmičarskih turnira za mlade i talentovane tenisere, svoje tenisko umeće pokazalo je preko 50 juniora i juniorki uzrasta do 18 godina, a finalistkinje u ženskoj konkurenciji bile su Mihaljević Tara (2006) koja je ušla u top 50 na Tennis Europe-u do 14U i Teodora Kostović, koja je i pobedila u ovom duelu. U muškoj konkurenciji za pehar su se borili Aleksandar Huđec i Nikša Arsić, koji je osvajač prvog mesta u okviru turnira “Anastasija Beba Stajić”.

ZAVRŠEN JE ŠESTI PO REDU TENISKI MEMORIJAL „ANASTASIJA BEBA STAJIĆ“ - ANĐELI NIKADA NE ODLAZE...
Foto: Privatna arhiva porodice Stajić

Pobednicima je pehare dodelio naš proslavljeni teniser Janko Tipsarević isped svoje Teniske akademije, koja je bila domaćin ovogodišnjeg turnira. Prilikom obraćanja prisutnima istakao je da je pored predstavljanja teniskog umeća mladih i talentovanih tenisera, primarni cilj organizatora da se Beba nikada ne zaboravi, ali i da se među mladim ljudima probudi svest o tome da svaka vožnja brža od dozvoljene može biti pogubna. “Neophodno je da podignemo svest mladih, ali i nas starijih kako bi još više vodili računa o našoj deci, usmeravali ih ka pravim vrednostima i sportu, kao najzdravijem obliku ponašanja. Turnir ovog tipa pruža šansu svim teniserima do 18 godina, a odaziv velikog broja mladih tenisera iz zemlje i inostranstva pokazatelj je da smo na dobrom putu i da ovaj turnir treba da postane deo i međunarodnih takmičenja”, istakao je Janko Tipsarević.

Ovaj memorijal prvi put je organizovan 2016. godine sa ciljem da preraste u tradicionalni i da pruži šansu mladim, talentovanim teniserima kakava je bila i Beba. Turnir se organizuje sa ciljem da se pažnja mladih usmeri ka sportu i drugim kvalitetnim aktivnostima, kako se ovakav tragičan događaj nikada i nikome ne bi ponovo.

ZAVRŠEN JE ŠESTI PO REDU TENISKI MEMORIJAL „ANASTASIJA BEBA STAJIĆ“ - ANĐELI NIKADA NE ODLAZE...
Foto: Privatna arhiva porodice Stajić

O POBEDNICIMA TENISKOG TURNIRA ANASTASIJA BEBA STAJIĆ 2021.:

Pobednik u ženskoj konkurenciji je Teodora Kostović (2007), koja je tenis počela da trenira sa 5 godina.

Državna prvakinja do 14 godina i osvajačica Tennis Europe U16 (Podgorica); osvojila je i državno prvenstvo u kategoriji do 18 godina, Tennis Europe U16 Niš i Tennis Europe U16 Novi Sad. Pobednica je više nacionalnih turnira do 14 i 16 godina, a na međunarodnom prestižnom turniru Tarb ušla je u 2. kolo Les Petits As.

Nikša Arsić, pobednik je u muškoj konkurenciji. Nikša je osvajač polufinala državnog prvenstva do 18 godina, polufinala ITF (međunarni juniorski turnir). Kvalifikovao se na Futures turniru (profesionalni turnir) i ima više osvojenih nacionalnih turnira u Srbiji.Press Serbia

radiobalkanfox

Dodaj komentar