Radio Balkanfox

Zbog pesme “Ovo je Srbija” ceo svet je ZAĆUTAO, ZAPLAKAO I NAJEŽIO SE, a iza toga stoji Srbin koji je karijeru jednog čoveka podigao iz mrtvih, a zbog drugog mu sada SUDE

Podelite ovu vest

Pesma “Ovo je Srbija” je obišla svet i pogledalo ju je više od 100.000 ljudi.

Baš u trenutku kada je svet paralisan zbog vanrednog stanja uzrokovanog teškom pošasti, 195 naših folkloraša iz 41 kulturno-umetničko društvo iz Srbije i još 16 zemalja ujedinilo se oko iste ideje i otpevalo ovu rodoljubivu pesmu. Rezultat je prelep spot koji su potom postavili na Jutjub, da ga svi vide i čuju.

Čuju se otkucaji srca, ženski glas šapuće „Ovo je Srbija, govore glasovi ratnika“, 240 dlanova udara takt i pucketa prstima, ritam daje tamburica, uključuju se harmonike, violine, kontrabasi i ostali instrumenti i pitanjem „znaš li odakle si, sine“ počinje pesma „Ovo je Srbija“.

Ono što je interesantno je da je tekstopisac ove prelepe, miroljubive pesme, Nikola Grbić – Grba, čovek koji je preporodio Acu Lukasa kada se vratio pre nekoliko godina sa pesmama “Lešće”, “Spavaj Beograde”, “Devet života”…

Kažu da je on njegovu karijeru “digao iz mrtvih”.

Nikola Grbić Grba je uradio njegove najveće hitove, a sada je ponovo u žiži javnosti zbog novog hita Marka Bulata “31. vek”. Ta pesma je i te kako privukla pažnju, jedni je osuđuju, drugi joj se dive, a šta kažete vi? Nikola Grbić Grba je napisao tekst i muziku.

Marko Bulat u pesmi Foto: Youtube/Marko Bulat / youtube
Marko Bulat u pesmi “31. vek”

Blago rečeno, nesvakidašnja estetika spota koji su zajednički režirali Bulat i Milan Mihajlović izazvala je oprečne reakcije. Dok je pojedincima ovakva ideja fenomenalna, nisu malobrojni ni oni koji ismevaju Bulatovu ideju.
Izvor:Blic

Radio Balkanfox

Dodaj komentar