Radio Balkanfox

“ŽELEO JE DA UBIJE CELU PORODICU, DA NIKO ŽIV NE OSTANE” Nova saznanja o ubistvu porodice Đokić, zločinac odlično poznavao teren


Đokić

Foto: SD/ilustracija/Profimedia

Policija i dalje intezivno traga za ubicom ili više njih koji su pre deset dana likvidirali tročlanu porodicu Đokić – Gorana, Gordanu i Lidiju.

Kako se saznaje, poslednjih dana se intezivno radi na pronalasku oružja kojim je ubijeno troje ljudi. Međutim, ono do sada nije nađeno. Stručnjaci u razgovoru za medije navode da je “ubica imao jasan cilj da niko ne preživi i da je zločinac do najsitnijih detalja isplanirao kako da sakrije oružje”.

– Po svemu sudeći ubica ili je na dobro mesto sakrio pištolj ili ga je poneo sa sobom. Do sada smo sve pretražili. Od mesta gde je oteta porodica, do mesta gde su nađeni spaljeni i mesta gde je zapaljen automobil. Inspektori su obišli i obližnja mesta, ali oružje nisu našli- objašnjava izvor iz istrage.

OVO MOŽE DA OTKRIJE UBICE PORODICE ĐOKIĆ: Sudski veštak izneo nove detalje iz istrage

OVO MOŽE DA OTKRIJE UBICE PORODICE ĐOKIĆ: Sudski veštak izneo nove detalje iz istrage

“NE MOGU DA PREŽALIM MOJU LIKU, BOLI ME SRCE” Srceparajuće reči majke ubijenog Gorana Đokića

“NE MOGU DA PREŽALIM MOJU LIKU, BOLI ME SRCE” Srceparajuće reči majke ubijenog Gorana Đokića

UBIJENI I SPALJENI SAMO ZBOG JEDNE STVARI! Majka ubijenog Gorana naslutila NOVI TRAG u istrazi – kaže da je on već napadan i to TRI PUTA

UBIJENI I SPALJENI SAMO ZBOG JEDNE STVARI! Majka ubijenog Gorana naslutila NOVI TRAG u istrazi – kaže da je on već napadan i to TRI PUTA

TRAG

Poznati srpski advokat Toma Fila, smatra da je ubica sa sobom poneo pištolj i da nije toliko naivan da bi ga se otarasio.

– U većini slučajeva na kojima sam radio ubica sa sobom ponese oružje. Jer ne želi da ostavlja tragove, a i ni jedan od njih ne veruje da će biti uhapšen. Jer da veruje ne bi činio zločin zbog koga može biti decenijama iza rešetaka. U slučaju ubistva porodice Đokić ubicu treba tražiti među njjihovom rodbinom i poznanicima. Ubistvo je do najsitnijih detalja isplanirano – kaže Fila.

Prema njegovim rečima, sada je na policiji mukotrpan deo posla jer je mnogo dana prošlo od kada je zločin otkriven. Fila smatra da ubica nije napustio Srbiju.

OSVETA

S druge strane Dušan Davidović, kriminolog stava je da ubistvo Đokića nije učinjeno iz koristoljublja već više podseća na patološku osvetu. I on je stava da je ubica sa sobom nakon zločina poneo oružje jer je sve do detalja isplanirao.

– O slučaju Đokić mogu da govorim samo o onome što sam pročitao u medijima. Ne znam sa čim raspolaže tužilac. Meni ovo sve liči na ubistvo iz osvete. Jer da je koristoljublje oteli bi novac od Gorana Đokića, a ne bi mu dirali suprugu i ćerku. Ne bi možda ni njega ubili već eventualno sačekali i oteli novac. Po svemu sudeći ubica je želeo da u smrt pošalje celu porodicu, da niko živ ne ostane. Zato je zločin dugo i temeljno planiran. Od toga gde će biti oteti, ubijeni, spaljeni i uništeni svi dokazi. Uverenja sam da oružje nije bacio jer bi onda na njemu mogli ostati njegovi tragovi. Te čaure što su nađene mogu biti iz ovog zločina, ali moguće i zalutale. Ne bih o tome precizirao jer kao što rekoh, govorim o onome što je u medijima rečeno – kaže Davidović.

PORODICA

Goran, Gordana i njihova ćerka Lidija Đokić ubijeni su istog oružja. Policijska istraga ubistva porodice Đokić iz Aleksinca trenutno je, kako se  saznaje, usmerena na pronalaženje oružja kojim je izvršeno trostruko ubistvo.

Svirepo ubistvo Đokića jedan je od težih slučajeva u Srbiji iz nekoliko razloga. Nestanak porodice je prijavljen dva dana nakon što se dogodio, a kod ovakvih zločina u istrazi su presudni upravo prvi trenuci. Situaciju jako otežava i to što su automobil i troje nesrećnih ljudi zapaljeni i izgoreli su do neprepoznatljivosti.

Kako se saznaje, policija je do sada razgovarala sa članovima uže i šire porodice u nekoliko navrata. Ispitano je i na desetine građana među kojima i meštani sela u kom su Đokići boravili, ali i prijatelji i komšije ubijenih iz Aleksinca.

VATRA

Izvor iz istrage kaže da dokaza na licu mesta gotovo da nema jer je prvenstveno vatra uništila sve. Kako saznaju mediji, otuda se češlja bukvalno svaki milimetar aleksinačkog kraja u potrazi za oružjem kojim je izvršeno ubistvo.

Kada je reč o ubici policija ostaje koncentrisana na Aleksinac i okolinu.

– Mesto gde je porodica spaljena je toliko zabačeno i nepristupačno da je isključena svaka mogućnost da je ubica iz nekog drugog kraja. Na taj teren koji se nije video ni iz helikoptera može da dođe samo neko ko zna svaki pedalj ovog kraja – kaže izvor.

O broju uključenih u zločin takođe nema jasnog dokaza. Prema dosadašnjoj istrazi veruje se da ih je bilo dvoje.

Utvrđeno je da su Đokići ubijeni hicima iz pištolja, a potom su njihova tela zapaljena i pa bačena u šiblje, gde su bila prekrivena granama, lišćem i daskama.

OTETI

Podsetimo, porodica Đokić, Goran, Gordana i Lidija, oteti su i brutalno ubijeni u nedelju 26. septembra nešto posle ponoći. Njihovi rođaci dva dana kasnije primetili su da ih nema, da su im telefoni nedostupni i da im je porodična menjačnica zatvorena, a stan zaključan, te su njihov nestanak prijavili policiji. Policija je u utorak krenula u opsežnu potragu za nestalom porodicom koja je trajala sve do subote ujutru kada je najpre, u ataru sela Tešica pronađen njihov zapaljen automobil, a onda, desetak kilometara dalje, na nepristupačnom terenu i ataru sela Moravac, odakle su Đokići kobne večeri krenuli, pronađena su njihova spaljena tela.

Prvi rezultati obdukcije pokazali su da su Đokići ubijeni hicima iz pištolja i da su njihova tela potom, u pokušaju da se svi dokazi unište, spaljena. Prema nezvaničnim informacijama, Goran i Lidija su ubijeni sa po najmanje jednim hicem u glavu, dok je Gordana ubijena sa dva hica – u grudi i glavu.


SrbijaDanas

radiobalkanfox

Dodaj komentar