Radio Balkanfox

ZMIJA VJOSA NE PRESTAJE DA NAPADA! Optužila Srbiju za ugrožavanje, a onda je finski predsednik šokirao izjavom | Najnovije vesti


Vjosa Osmani

Foto: Profimedia

Vjosa Osmani, tzv. predsednica Kosova, sastala se danas u Njujorku, na marginama Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, sa predsednikom Finske Sauli Ninisto.

Osmani se zahvalila predsedniku Ninisto na “neprestanoj posvećenosti Finske priznavanju i jačanju međunarodnog subjektiviteta Kosova” i obavestila ga “o naporima koje Kosovo preduzima kako bi ispunilo sve obaveze potrebne za unapređenje evroatlantskih integracija”.

– Brza integracija Kosova i drugih zemalja u regionu u EU i NATO je preduslov za održavanje stabilnosti u regionu, koji je, nažalost, sve više ugrožen delovanjem srpskog režima, koji nastavlja politiku iz 90-tih godina – rekla je Osmani.

U saopštenju Predsedništva se navodi da je Finska, zemlja koja u potpunosti poznaje stalnu pretnju slobodi suverenih zemalja, “jer se dugo suočavala sa ruskom pretnjom, sličnom srpskoj, sa kojom se suočava region Balkana, mogla bi da utiče na zemlje članice EU da ubrzaju evropsku integraciju Kosova i regiona”.

 


SrbijaDanas

radiobalkanfox

Dodaj komentar